luni, 14 decembrie 2009

Ruşine, domnilor Dragnea şi Drăguşin!

Viloaiele lui Dragnea şi Drăguşin păzite noapte de noapte de poliţiştii comunitari. Pe banii contribuabililor alexăndreni, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea şi primarul Alexandriei, Victor Drăguşin şi-au tras ca paznici la case, poliţiştii comunitari. În timp ce poliţiştii comunitari stau să păzească cele două viloaie, în Alexandria hoţii îşi fac de cap.
De mai bine de o lună redactorii cotidianului nostru au primit informaţii potrivit cărora în fiecare zi, odată cu lăsarea întunericului casa preşedintelui PSD Teleorman, Liviu Dragnea aflată pe strada Ion Creangă, dar şi cea a primarului Victor Drăguşin de pe strada HCC sunt păzite, din banii noştri, de poliţiştii comunitari. Din fericire pentru distinşii domni, am luat această informaţie ca pe o glumă proastă a duşmanilor celor doi oameni politici. Şi pentru că acum o săptămână alte două persoane, de încredere, ne-au semnalat acelaşi aspect ne-am hotărât să verificăm informaţia primită. Aşa se face că, vineri seara, 11 decembrie, în jurul orelor 23:00, un redactor al cotidianului MARA, ajutat de un fotoreporter au pornit spre casele celor două personalităţi locale pentru a încerca să confirme informaţia.
Prima oprire a fost la vila portocalie, sâc! a primarului Drăguşin. Nici n-am coborât bine din maşină că mare ne-a fost surprinderea să constatăm că exact în faţa casei primarului Drăguşin, într-o Dacie 1310 albă cu număr de înmatriculare TR 04 GWS, o patrulă mixtă a poliţiei comunitare reuşise să aburească geamurile maşinii de atâta vorbă. Fără a sta prea mult pe gânduri am început să fotografiem şi să filmăm. Vizibil speriat primul instinct al bărbatului comunitar a fost să-şi scoată haina de miliţian de pe el şi să iasă pentru a ne legitima.
Luat la bani mărunţi agentul Marius, aşa cum s-a prezentat ziariştilor, s-a pierdut în explicaţii atunci când a trebuit să spună ce obiectiv au de apărat exact în faţa casei primarului Drăguşin.
Reporter: Să înţeleg că obiectivul dumneavoastră este apărarea casei domnului primar?
Agent Marius: Stimate domn, vă rog să nu degenerăm de la discuţie, da?Aici avem noi obiectivul. Pe această stradă.
Din păcate nici măcar după ce am fost legitimaţi distinsul agent n-a dorit să ne spună, aşa cum ar fi fost normal şi asta pentru că până la urmă o parte din salariu o încasează şi de pe urma mea că doar sunt contribuabil, ce obiectiv are de apărat la 5 metri de casa lui Drăguşin.
Şi pentru că n-am reuşit să scoatem nimic de la agentul respectiv, ne-am mutat câteva străzi mai spre central oraşului, acolo unde şi-a construit palat preşedintele PSD Teleorman, Liviu Dragnea.
De această dată maşina foştilor gardieni publici, o Dacia Super Nova roşie cu număr de înmatriculare TR 42 TEO era parcată cu spatele spre şosea, dar la doar 30 centimetri de gardul lui Dragnea. Luaţi prin surprindere, pândarii n-au mai putut face altceva decât să se ascundă prin maşină de camerele de luat vederi. Unul dintre ei totuşi şi-a făcut curaj şi după ce şi-a aprins o ţigară a venit spre ziarişti cu chef de scandal.
Poliţist comunitar: Care e treaba, mă?
Reporter: Am crezut că sunteţi la furat de staţi la ora asta cu luminile stinse în maşină. Apoi am văzut că păziţi casa preşedintelui Liviu Dragnea.
Poliţist comunitar: Cine ţi-a spus ţie treaba asta?
Reporter: Nu era nevoie să-mi zică nimeni pentru că este limpede ca lumina zilei.
Poliţist comunitar: Dar de unde sunteţi voi mă?
Reporter: Normal ar fi ca dumneavoastră să vă prezentaţi primul şi apoi mai stăm de vorbă.

După doar câteva minute de discuţii amiabile s-a aprins tărâţa în organ care a început să-i ameninţe pe ziarişti că le sparge camera video dacă mai filmează.
Poliţist comunitar: Termină, mă, cu filmatul ăla. Opreşte, mă, ăla să stăm de vorbă.
Reporter: De ce, domnule, să-l opresc, aşa nu putem sta de vorbă?
Poliţist comunitar: Opreşte-l, mă, odată.
Reporter: Dumneata, ca poliţist comunitar, nu ştii legea? Filmatul şi fotografiatul în locuri publice este permis, iar dumneata te afli într-un loc public.
Poliţist comunitar: Păi şi de ce vii tu la ora asta să mă filmezi pe mine, opreşte aia.
Reporter: Pentru că vreau să văd ce faci dumneata în timpul programului.
Poliţist comunitar: Deci opreşte camera că ţi-o sparg.
Reporter: Mă ameninţi?
Poliţist comunitar: Nu te ameninţ, dar vreau să-l opreşti.

Şi pentru că nu se putea discuta cu acest organ, am hotărât, după ce ne-am luat câteva “dovezi” pentru a arăta şi cititorilor noştri cum păzesc poliţiştii comunitari casele lui Dragnea şi Drăguşin că e cazul să plecăm. Din păcate pentru noi nu prea am fost lăsaţi în pace toată seara şi asta pentru că, guralivul organ, cel care ne-a ameninţat că ne sparge camera s-a luat după noi şi preţ de mai multe minute s-a postat în curul maşinii noastre urmărindu-ne prin toată Alexandria.
În cele din urmă, aproape de ora 1:00 am reuşit să scăpăm de maşina de poliţie de pe urmele noastre. Dacă tot se simt ameninţaţi de nu ştiu cine, sau vor să-şi simtă casele în siguranţă şi au nevoie de paznici, de ce distinşii domni n-au apelat la firma domnului Pitiş, Valahia Guard?
Sau acolo trebuie să plătească şi nu le convine. Ori probabil că au ajuns la fundul sacului după campania electorală, şi preferă poliţia comunitară care prestează pe de-a moaca.
Aşteptăm un răspuns de la domnul Eugen Hainagiu, poate că intră în atribuţiile instituţiei pe care o conduce paza ştabilor şi noi n-am aflat.
Dacă acest lucru se confirmă ne facem de pe acum “mea culpa”, dacă nu, le cerem celor răspunzători de risipirea banului public să dea socoteală, iar organelor abilitate să acţioneze în conformitate cu prevederile legale.

2 comentarii:

  1. Dragnea este seful orasului Turnu Magurele.A cumparat,vandut si revandut tot ce se putea in ac.oras...ca sa nu zic *supt*,impreuna cu primarul.Combinatul chimic a ramas aproape unica sursa economica a orasului dar si cea mai usoara sursa de manipulat pe fata a masai electorale angajata in cadrul acestuia.Angajatii au fost pusi sa voteze exact cum li se ordona ,altfel pot ramane fara locul de munca.Daca sunteti interesat va pot scrie tot ce stiu si vad ,puteti proba cind doriti .

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropos scimbati culoarea blogului cu alta mai deschisa.Multumesc

    RăspundețiȘtergere

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.