vineri, 31 octombrie 2008

Dragnea şi Drăguşin pun monopol pe judeţul Teleorman

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi primarul Alexandriei Victor Drăguşin se cred întruchiparea lui Nicolae Ceauşescu. Aceştia vor să pună mâna pe toate structurile judeţului, adică, într-un cuvânt, ei să centreze şi tot ei să de-a şi gol.
În urmă cu câteva luni, într-o întâlnire a pesedeilor la nivel înalt, şeful PSD Teleorman a propus conducerii centrale a partidului un proiect de modificare a patru legi importante, care se referă la administraţia locală: legea cadru a descentralizării, legea administraţiei publice locale, legea privind instituţia prefectului şi legea finanţelor publice locale.
Mai mult, în proiectul lui Dragnea se stipulează desfiinţarea instituţiei prefectului şi creşterea rolului primarilor şi preşedinţilor C.J., în desemnarea viceprimarilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor Judeţene. Astfel, viceprimarii ar urma să fie numiţi la propunerea primarului şi demişi tot la propunerea lui, la fel ca şi numirea şi demiterea vicepreşedinţilor Consiliilor Judeţene, la propunerea temeinic motivată a preşedintelui C.J.
Un mare semn de întrebare îl ridică propunerea ca preşedinţii C.J. să aibă dreptul să declare nule legile propuse de Guvern sau Parlament, dacă au fost elaborate fără consultarea structurilor asociative ale administraţiei publice locale.
Copiind modelul şefului, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin vrea să transforme şi el instituţia primăriei într-un “Guvern” de dimensiuni reduse.
Această concluzie reiese chiar de pe blogul primarului Victor Drăguşin, care răspunde unui alexăndrean nedumerit de structura care se ocupă de ordinea publică în oraşul nostru.
“Domnule primar, cine face ordine publică în oraşul acesta, că am văzut şi jandarmi, şi poliţie, şi poliţie comunitară”, îl întreabă Florin pe primarul Victor Drăguşin.
Răspunsul şefului Alexandriei este de-a dreptul stupefiant. Acesta îl asigură pe alexăndrean că în viitor “PSD pregăteşte o lege pentru înfiinţarea şi funcţionarea Poliţiei Locale, în subordinea primarului, care să preia această îndatorire cetăţenească”.
Rămâne de văzut dacă aceste prevederi pe care le doresc atât Dragnea, cât şi Drăguşin vor căpăta putere de lege. În acest caz vom avea de-a face cu o Românie federativă, cu peste patruzeci de state în stat, care la rândul lor vor avea, doar la nivelul judeţului nostru, peste 90 de stătuleţe, conduse, fiecare, de câte un mic Ceauşescu. Cu sau fără mustaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.