luni, 20 octombrie 2008

Groapa de gunoi s-a mutat pe câmp

Comisarii Gărzii de Mediu Teleorman “dorm în post”. În timp ce judeţul se umple de gunoaie, râurile sunt poluate de firme cu acţionari care au un cuvânt greu de spus în mersul judeţului, ei îşi omoară timpul cu lucruri mărunte, de cele mai multe ori nesemnificative. Pentru a-şi justifica lefurile, mulţi dintre aceştia fiind plătiţi cu bani grei de pe urma contribuabililor, comisarii teleormăneni aplică amenzi în dreapta şi-n stânga, mai ales pentru agenţii economici mai colţoşi, care primesc amenzi imense pentru te miri ce. Ca de exemplu, întârzierea depunerii unei documentaţii, închizând de fiecare dată ochii când firme consacrate în Teleorman fac ravagii pe câmpurile patriei, profitând şi de faptul că unii primari închid ochii pentru că ştiu că nu li se întâmplă nimic. Un drum parcurs la periferia localităţilor îţi arată o realitate de care atât edilii, cât şi şefii de la Garda de Mediu se feresc să vorbească, mulţi dintre aceştia fiind “străini” atunci când vine vorba despre mizeria care îi înconjoară.
În urma mai multor apeluri am făcut au raid pe centura Alexandriei precum şi în jurul localităţilor Poroschia, Ţigăneşti şi Buzescu. Mare ne-a fost surprinderea să constatăm că locul recoltelor de grâu, porumb sau floarea soarelui a fost luat de hectare întregi cu deşeuri şi animale moarte.
Dacă nu am fi cunoscut judeţul atât de bine, puteam jura că am greşit drumul şi am ajuns la groapa de gunoi de la Mavrodin, care s-a extins miraculos peste câmpurile judeţului, pentru că n-a mai făcut faţă “solicitărilor”.
Domnul subprefect Lucică Trifu se pare că nu mai are timp decât pentru naveta la Turnu Măgurele. Altfel i-ar fi sărit în ochi asemenea aspecte şi ca reprezentant al Guvernului ar fi trimis-o pe doamna Gabriela Hurumbă, care nu controlează decât firmele “opoziţiei”, “tunzându-le la zero”. Să mai bată şi domnia sa drumurile, poate contactul cu natura, fie ea şi poluată, o va face să ajungă la concluzia că încasează o poală de bani pentru a păstra un mediu curat, demn de o ţară europeană.
Şi ca să-i dăm un imbold, publicăm alături câteva fotografii elocvente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.