marți, 7 octombrie 2008

La Poroschia, „argaţii primarului” fac legea

De când comuna Poroschia e condusă de liberalul Iulian Badea, mai cunoscut sub porecla „Marchi”, în localitatea celebră pentru „spitalul de glumeţi” pe care-l găzduieşte se petrec lucruri care n-au nimic comun cu eleganţa liberală. Ziariştii cotidianului „MARA” s-au convins de asta chiar ieri, când, mergând „pe urmele” unui reportaj din campania electorală, au vrut să vadă ce s-a mai întâmplat, dacă aspectele relevate atunci au suferit modificări. Dacă grămezile de „nisip electoral” au dispărut de pe la porţile alegătorilor, canalizarea se află în aceeaşi stare deplorabilă. Dar tocmai când fotoreporterul îşi făcea meseria, fotografiind gurile de canal fără capace, pe care câţiva cetăţeni ne-au rugat telefonic să le semnalăm pentru că reprezintă un adevărat pericol public, au apărut gealaţii primarului Marchi. Fostul primar pesedist al comunei, Anghel Neaga, devenit după cum aveam să aflăm ulterior de la oameni „argatul primarului Marchi”, şi un tânăr au venit val-vârtej într-un Opel Astra, cu care ne-au blocat. Puşi pe scandal, au deschis portiera maşinii noastre şi au început să ne tragă la răspundere pentru faptul că „ne-am permis” să fotografiem (într-un loc public), fără aprobarea „domnului primar Badea”, un presupus distins liberal.
După vreun sfert de ceas de divergenţe şi discuţii în contradictoriu, vis-a-vis de locurile în care un reprezentant al presei are voie să fotografieze sau să filmeze fără a cere acordul cuiva, cei doi “reprezentanţi ai primăriei” ne-au lăsat să ne facem meseria, nu înainte de a trânti portierele maşinii şi a ne îndemna ca rândul viitor să ne prezentăm la primărie pentru a cere amănunte despre o problemă din localitate.
Numai că noi venisem la solicitarea unor cetăţeni, să constatăm o situaţie de fapt şi, conform legislaţiei în vigoare, nu trebuie să cerem nimănui aprobare pentru a face acest lucru. Dar probabil că domnul „fost primar” vrea să introducă şi de pe tuşă stilul pesedist de a rezolva problemele, adică cu „otozbirul”, cum numesc oamenii de pe la ţară abuzul de funcţie. Ne miră faptul că domnul Badea Iulian se lasă „reprezentat” de asemenea indivizi, care par mai degrabă să aparţină lumii interlope.
Una peste alta, lăsând la o parte acest incident, redactorii cotidianului nostru au constatat că în toată comuna gurile de canal lipsesc cu desăvârşire, iar multe dintre acestea nici măcar nu sunt semnalizate, existând oricând riscul unui accident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.