marți, 23 septembrie 2008

Strategia “copy / paste”

În urma materialului prezentat de cotidianul nostru referitor la strategia locală de dezvoltare a municipiului Alexandria, copiată după cea a oraşului Salonta, mai mulţi consilieri locali ai opoziţiei, PD-L şi PRM, ne-au dat o mână de ajutor şi ne-au trimis cele două strategii, pentru a le compara singuri. În urma unei simple analize am constatat cu stupoare că cele două proiecte seamănă izbitor de mult, capitole întregi sunt copiate până la virgulă. Pentru a nu observa însă cei de la Salonta (sâc!) şi a avea probleme cu ei, cei care au “compus” strategia oraşului Alexandria au schimbat totuşi ceva, dimensiunea şi fontul cu care a fost scris documentul cu pricina. Dacă în strategia originală a oraşului Salonta sunt doar 31 de pagini, iată că cei de la Alexandria au reuşit performanţa să încropească 61 de pagini cu tabele şi grafice.
Pentru a nu vă plictisi foarte mult, vom da doar câteva exemple din cele două strategii. Vom începe cu ultimul capitol din ambele strategii.
La pagina 50 a strategiei municipiului Alexandria se scrie: “Pentru monitorizarea strategiilor la nivelul municipiului Alexandria s-a înfiinţat în conformitate cu H.G. NR.246 /2006, prin Hotărîrea Consiliului Local Alexandria nr.64 din 28.07.2007, Unitatea Locală pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice (U.L.M.). Această unitate de monitorizare urmează ca trimestrial să facă evaluarea împlementării strategiei locale şi să elaboreze strategii proprii pentru a monitoriza operatorii ce îşi desfăşoară activitatea în raza municipiului.”
În cealaltă strategie, dar la pagina 31, citim că: “Pentru monitorizarea strategiilor la nivelul municipilui Salonta s-a înfiinţat în conformitate cu H.G. NR.246 /2006, prin Hotărîrea Consiliului Local Salonta nr.215 din 26.10.2006, Unitatea Locală pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice (U.L.M.). Această unitate de monitorizare urmează ca trimestrial să facă evaluarea împlementării strategiei locale şi să elaboreze strategii proprii pentru a monitoriza operatorii ce îşi desfăşoară activitatea în raza municipiului.”
Mergem mai departe, pe aceeaşi pagină în strategia alexăndreană, şi la capitolul referitor la MĂSURI LA NIVEL LOCAL scrie “Consiliul local, cu consultarea operatorilor de distribuţie, vor coordona realizarea investiţiilor conform listei de priorităţi, întocmite de Unitatea de management al programului. Odată cu extinderea reţelelor electrice se realizează şi reţeaua de iluminat public. Prin programul ,,Electrificare 2007-2009,, ,se doreşte:..”
Deşi veţi avea impresia, după ce veţi citi exact acelaşi lucru şi în strategia municipiului Salonta, că este o greşeală de-a noastră, vă spunem că alţii sunt incompetenţi şi nu sunt în stare să scrie câteva pagini privind dezvoltarea oraşului în care trăiesc.
“Consiliul local, cu consultarea operatorilor de distribuţie, vor coordona realizarea investiţiilor conform listei de priorităţi, întocmite de Unitatea de management al programului. Odată cu extinderea reţelelor electrice se realizează şi reţeaua de iluminat public. Prin programul ,,Electrificare 2007-2009,, ,se doreşte:…”, scrie în strategia celor de la Salonta.
Şi doar un ultim exemplu mai dăm, pentru că deja credem că am demontrat ceea ce era de demontrat. În capitolul 1 în strategia municipiului Salonta scrie: „Unitatea Locală pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice în Municipiul Salonta, înfiinţată prin Hotărîrea Consiliului Local nr. 215 din 26.10.2006, în conformitate cu legislaţia în vigoare, are în competenţă monitorizarea serviciilor publice de la nivelul municipiului Salonta, dar şi elaborarea strategiilor şi a planurilor de implementare unitare la nivel delocalitate”.
„Unitatea Locală pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice în Municipiul Alexandria, înfiinţată prin Hotărîrea Consiliului Local nr. 64 din 28 iunie. 2007, în conformitate cu legislaţia în vigoare, are în competenţă monitorizarea serviciilor publice de la nivelul municipiului Alexandria, dar şi elaborarea strategiilor şi a planurilor de implementare unitare la nivel de localitate”, scrie în strategia din Alexandria.
De această dată cei din Alexandria au fost atenţi şi au schimbat numele de Salonta în Alexandria, în rest… rămâne să trageţi dumneavoastră concluzia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.