marți, 4 noiembrie 2008

Alexandria este de râsul ţării

Alexandria este singurul oraş reşedinţă de judeţ din ţară în care furnizarea căldurii nu a început. Din păcate pentru alexăndreni, veştile nu sunt dintre cele mai bune şi asta pentru că directorul Terma Serv, Traian Constantinescu spune că nu va putea furniza agent termic până când populaţia nu va achita din datoriile pe care le are către firma pe care o conduce.
“Datoria pe care Terma Serv o avea către Wirom Gaz s-a diminuat considerabil. Dacă acum 10 zile aveam de plătit peste 43 de miliarde lei vechi, acum, cu ajutorul Guvernului care ne-a dat 24 miliarde lei şi a Consiliului Local Alexandria care ne-au dat într-o primă tranşă 7 miliarde şi apoi la rectificare încă 5 miliarde, am ajuns la o datorie de doar 2,4 miliarde lei. Singura condiţie pentru ca firma Wirom Gaz să ne furnizeze gaz este să achităm şi această datorie care ne-a mai rămas. Din păcate, nu mai putem împrumuta alţi bani, aşa că fac apel la populaţie, dacă vrea căldură să achite de urgenţă din datoriile pe care le au către noi. Oamenii trebuie să înţeleagă că aşa nu se mai poate”, a spus directorul Terma Serv, Traian Constantinescu.
Potrivit acestuia, datoria alexăndrenilor către Terma Serv s-a diminuat simţitor, ajungând ca la 30 octombrie să fie de doar 19 miliarde lei vechi, asta în condiţiile în care la 1 septembrie datoria era de 26 miliarde lei vechi.
“Din cele 19 miliarde de lei pe care populaţia le are de achitat către noi, aştept ca în zilele următoare să se strângă măcar 2,5 miliarde, pentru a putea furniza căldură în oraş”, a adăugat Constantinescu.
Din păcate, aceşti bani ar putea să nu mai fie recuperaţi de către Terma Serv niciodată şi asta pentru că, potrivit unor surse din Consiliul Local Alexandria, este vorba despre datorii foarte vechi, ale unor firme care au dat faliment sau persoane care nu mai locuiesc în oraş.
Mai trebuie spus că din cele 15.000 de apartamente existente în municipiul reşedinţă de judeţ, mai puţin de 10.000 mai sunt branşate la sistemul de încălzire al oraşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.