marți, 20 ianuarie 2009

Şefii de la MAI, prefecţii şi preşedinţii de Consilii Judeţene, chemaţi la raport

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri până-n prânz decretele prin care Dan Nica a fost revocat din funcţia de ministru interimar al MIRA, iar Liviu Dragnea a fost numit ministru de Interne. La ora 17,00, cu doar două ore înainte de instalarea lui Barack Obama la Casa Albă, noul ministru a depus jurământul de credinţă faţă de şeful statului.
Fire pragmatică, aşa cum îl ştim, Liviu Nicolae Dragnea a şi convocat pentru astăzi o întâlnire la Bucureşti cu şefii structurilor MAI, secretarii de stat, şefii Consiliilor Judeţene, primarii de municipii şi prefecţii din toată ţara.
Nu ştim dacă la această şedinţă noul ministru îşi va anunţa intenţiile privind reforma administrativă sau va fi vorba doar de o întâlnire de acomodare. Pentru că, susţin surse din PSD, Liviu Dragnea, împreună cu alţi doi lideri din teritoriu, Marian Oprişan şi Nicuşor Constantinescu, au definitivat un proiect de lege care urmează să fie analizat de o comisie din interiorul PSD. Proiectul legislativ prevede desfiinţarea instituţiei prefectului şi acordarea de atribuţii mai largi preşedinţilor de Consilii Judeţene, în dauna autorităţii centrale, ca un prim pas spre descentralizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.