joi, 22 ianuarie 2009

De ce a lipsit preşedintele Băsescu de la investirea lui Dragnea?

Preşedintele n-a vrut să fie părtaş la afişarea puterii feudalilor din PSD, susţine o parte a mass media centrale, comentând faptul că preşedintele a întors din drum coloana oficială care îl purta spre ceremonia de instalare în funcţie a noului ministru de Interne, Liviu Dragnea. Alţi comentatori ai evenimentului spun că preşedintele s-ar fi abătut din drum spre Palatul Cotroceni pentru că ar fi observat cum garda îi dă onorul lui Mircea Geoană, deşi, în realitate, acesta a sosit la sediul MIRA cu mult după trecerea coloanei prezidenţiale. S-a vehiculat ca motiv al renunţării şefului statului la participarea la ceremonie şi faptul că acesta n-a vrut ca numele său să fie alăturat risipei de fonduri pentru organizarea acestei manifestări fastuoase, în condiţiile de criză prin care trece ţara.
Cea mai clară precizare asupra evenimentului a venit dinspre Palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei explicând sec refuzul lui Traian Băsescu de a participa la pomposul ceremonial al învestirii lui Liviu Dragnea. ”Preşedintele a considerat nepotrivită invitarea unui număr atât de mare de politicieni, având în vedere că respectivul eveniment e în mod tradiţional extrem de scurt, sec şi perfect instituţional.”
Demn de remarcat este faptul că foarte puţini comentatori au remarcat absenţa premierului Emil Boc. În schimb, majoritatea au remarcat printre cei prezenţi personaje contradictorii, vechi clienţi ai organelor de anchetă şi chiar ai DNA. Asta nu l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să-i îndemne să “socializeze” cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei, mulţi dintre aceştia numărându-se printre anchetatorii unora dintre baronii locali. Să însemne asta un prim pas spre o eventuală “reconciliere”? Vom trăi şi vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.