Cultura populară a avut grijă să creeze tot felul de poveşti fantastice despre bărbaţi, femei şi activitatea lor copulatorie. Uşor, uşor, au apărut şi miturile sexuale.
Unele din ele sînt false. Care?
1. Bărbaţii vor să facă sex mai mult decît femeile
Hormonii le fac pe femei să dorească să facă mai mult sex în anumite perioade ale lunii, şi nu tot timpul. Refuzurile din perioada nefastă a lunii îi determină pe bărbaţi să vorbească despre consoartele lor în termeni de blegeală sau să… caute în altă parte, situaţie în care cei din jur trag din nou concluzia că el ar vrea mai mult decît duce ea. Cînd ea vrea mai mult decît duce el, foarte puţini sînt bărbaţii care vorbesc despre femeile lor la modul: “Mamă, mamă, nevastă-mea e nimfomană! Vrea de cinci ori pe zi, cel puţin. Nu-i fac faţă, dom’le, nu-i fac faţă!”.
2. Negrii au penisuri uriaşe
Cercetătorii de azi care spun că nu există dovezi ştiinţifice care să susţină teoria că negrii sînt mai dotaţi. De la studiu la studiu, ba afro-americanii au penisul cel mai mare şi mai gros, ba albii cică ar sta mai bine la acest capitol. Ba albii se laudă cu un penis în erecţie în medie de 16,3 cm, iar negrii cu 15,7 cm, ba se schimbă proporţiile şi negrii ajung chiar şi la 20 de cm în medie. Ca-n sondajele cu Băsescu şi Geoană înainte de prezidenţiale. O singură medie e unanimă, cea a asiaticilor care par să stea cel mai prost cu 10-14 cm.
3. Cuplurile fericite au parte de o viaţă sexuală împlinită
Sigur că da, iar eu voi primi în dar de ziua mea un Lamborghini Murcielago alb-perlat. Vorba unui bloger, “Arată-mi un cuplu care face de ani buni, în fiecare seară, sex pasional, dezlănţuit, şi îţi voi arăta un porc ce zboară!”. Lucrurile sînt foarte subiective aici. Depinde ce înţelege fiecare prin sex de calitate şi prin frecvenţa optimă pentru realizarea lui. Cu siguranţă, pentru unii, e ideal să şi-o tragă seară de seară în poziţia misionarului (neapărat în pat şi nu mai mult de o dată), aşa cum alţii nu concep să aibă o viaţă sexuală împlinită fără să rupă masa din bucătărie sau maşina de spălat. Apoi, o doză mare de subiectivism conţine şi impresia pe care cineva vrea să o lase despre el celor din jur. În concluzie, nu tot ce zboară se mănîncă. Aşa cum nu tot ce conţine sex presupune fericire. Sau invers.
4. Sexul reduce performanţele fizice
Cu sute de ani în urmă, luptătorii refuzau să facă sex înainte de a pleca în luptă, considerînd că aşa îşi vor înjumătăţi forţa. Chiar şi astăzi, mulţi sportivi păstrează această concepţie: că activitatea sexuală înainte de o provocare fizică afectează perfomanţele. Acest lucru este imposibil, însă, din punct de vedere medical. Numai că, după ce a luat mitul în braţe, antrenorul nu face decît să-l implementeze în gîndirea elevilor săi şi bieţii sportivi (mai ales fotbaliştii) stau NF cu zilele, cu săptămînile... Cei care se antrenează afară sînt mai emancipaţi, totuşi. De pildă, Andrei Pavel şi-a conceput primul copil în noaptea dinaintea marelui meci cu Agassi. Informaţie de la sursă.
5.Sperma este un bun tratament pentru ten
Sperma este bună la toate, vindecă acneea, şterge ridurile, întinereşte pielea si cine ştie ce alte minuni mai face. Oare? Sperma conţine glucide (fructoză, miam !) şi hormoni care au rolul de a hrăni şi menţine în viaţă spermatozoizii pînă aceştia ajung în organele genitale feminine care, la rîndul lor, prezintă un mediu propice pentru menţinerea viabilităţii spermiilor timp de cîteva zile (mai puţin vaginul cu pH acid care le distruge, dar nu pe toate). Deci, sperma nu prezintă proprietăţi bactericide, dezinfectante, antiinflamatoare şi în niciun caz nu are vreun component care să poată estompa ridurile. Nici măcar hidratantă nu este.
6. Sexul slăbeşte
Multă vreme am avut senzaţia că, dacă fac sex, nu mai am nici aparenţă de burtă. Sinceră să fiu, şi-acum am senzaţia că se suge singurică după o partidă ca la carte. Specialiştii, însă, au conchis că poţi să stai toată ziua deasupra şi toată noaptea dedesubt, că tot nu vei vedea rezultate reale în privinţa siluetei. Sexul este epuizant, consumă energie, însă nu atît de multă încăt să consideri că este echivalentul sportului, că poate înlocui cu succes un regim sănătos ori că mobilizează grăsimile din depozite. Să nu vă culcaţi acum pe-o ureche şi să rămîneţi în poziţia asta nopţi la rînd! Sexul finalizat prin orgasm are şi el rolurile lui: echilibrează hormonal, ajută psihic…
7. Două prezervative sînt mai bune decît unul
Pfuai, de cîte ori m-am gîndit la asta în inocenta mea adolescenţă şi nu numai?! De fapt, cînd nu mă gîndeam la abstinenţă, numai la asta mă gîndeam: cum să fac să-i cresc prezervativului şansele de a lăsa femeile însărcinate de la 92% la 100%. Cînd am aflat că poţi contacta un HPV de toată frumuseţea şi cu trei prezervative suprapuse, m-am dat bătută. Teoria nu se împacă deloc cu practica, în acest caz. Între cele două prezervative se creează forţe de frecare mult mai mari decît între prezervativ şi vagin sau penis, astfel că şansa de a se rupe amîndouă devine mult mai mare. Mai bine cu unul! Este de ajuns, garantăm!
8. Virginii nu pot experimenta orgasmul la primele contacte sexuale
Cei care exersează orgasmul prin autosatisfacere înaintea începerii vieţii sexuale propriu-zise sînt, în principiu, demolatorii acestui mit. După toate probabilităţile, persoanele virgine pot experimenta orgasmul încă de la primul contact sexual. Dar, cum orgasmul nu apare decît pe fondul unui psihic detensionat, e greu de crezut că cineva poate lua drumul dezvirginării cu aceeaşi destindere cu care merge la un suc cu prietenii sau la o plimbare în parc.
9. Mărimea nu contează
Din America a pornit, fără îndoială, obsesia mărimii, prin promovarea termenului la nivel de PR: muşchi mari, sîni mari, clădiri mari... Hollywood-ul ne-a arătat că bărbaţii ambiţiosi "au cu ce" şi continuă să tenteze prin fabricarea a noi şi noi mituri. Adevărul este că mărimea contează, iar asta pentru că există terminaţii nervoase şi în adîncimea vaginului. Apoi, cum şi zona de intrare în vagin este foarte sensibilă, grosimea penisului devine importantă. O formulă 2 în 1 are toate şansele să producă extaz. Mărimea contează, de ce să fim ipocrite şi să nu recunoaştem?! Atît lungimea, cît şi grosimea. Dacă stăm să luăm în calcul faptul că şi vaginul femeii are diferite forme şi dimensiuni, atunci chiar că se complică lucrurile. Trebuie doar să testezi şi să păstrezi, dacă ai chef! Totuşi, un penis de dimensiuni normale (14 cm în erecţie), dar descurcăreţ, nu strică la casa omului. Că unul mare şi pămpălău nu-şi doreşte nimeni.
10. Bărbaţii sînt tot timul pregătiţi pentru sex
Să nu exagerăm, totuşi! Bărbatul nu este un vibrator, nu poate fi pornit şi funcţional la comandă. Există şi un om ataşat la acel penis, dispune şi el de nişte baterii, dar uneori mai slab încărcate, alteori, descărcate complet. E-adevărat, bărbaţii au nevoie de mai puţin timp pentru a intra în atmosferă, iar "durerile lor de cap" nu sînt la fel de frecvente ca ale femeilor. Cu toate astea, au şi ei momentele lor în care ar prefera să amîne puţin.
11. Un bărbat e dotat dacă are nas mare
Eu, una, mă gîndeam că un bărbat e considerat dotat dacă are penisul mare, dar nu te pui cu gura lumii, care întreţine viu zvonul cum că profilul impunător sau talpa omului sînt de vină. Mă macină de ani buni curiozitatea asta, mai ales că frate-miu are un nas uriaş, însă nu din naştere, ci din cauză că, la un moment dat, i-a intrat un vîrf de umbrelă în el. Deci, situaţia se complică şi prezintă umflături în cazul lui. Se validează oare mitul? Adevărul e că nasul, piciorul şi mîna se dezvoltă din cu totul alt ţesut şi sunt determinate genetic, iar mărimea penisului este influenţată de nivelul hormonal din timpul pubertăţii.
12. Viaţa sexuală a celorlalţi e întotdeauna mai bogată şi mai interesantă decît a ta
Aici, statisticile vorbesc. Un sondaj Durex arată că americanii fac sex cel mai des, de 132 de ori pe an, ruşii de 122 de ori, francezii de 121, iar grecii de 115. Între ţarile cu frecvenţă mică se numără Japonia (37 de ori), Malaezia (62) şi China (69). Cuplurile care trăiesc împreună spun că fac sex de vreo 146 de ori pe an, cei căsătoriţi de 98 de ori anual, iar cei fără partener de 49 de ori. Patru la sută dintre cei întrebaţi spun că fac sex zilnic şi 57% declară că fac sex cel puţin o dată pe săptămînă. 22% spun că preferă alte activităţi sexului, în timp ce 10% preferă să bată mingea pe maidan sau să dea iama prin magazine.
BONUS
Mitul numărul 13: E adevărat că poţi să iei SIDA de pe WC?
Răspuns: Da, dacă cel de dinaintea ta nu s-a ridicat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.