Casa este cea mai importanta bogatie a omului, baza familiei si a existentei sociale. Dupa ani de munca, posesia unei case poate fi multumirea suprema si, probabil, unul din cele mai de valoroase lucruri care se lasa mostenire urmatoarelor generatii. Tocmai din acest motiv, pentru unii dintre noi, casa este cel mai important obiectiv din viata. Pentru altii insa, sa detii o casa este un lucru aproape banal. In schimb, sa ai mai multe case, acesta este un lucru mai greu de realizat. Nu si pentru anumite categorii sociale!
Cel mai bogat în case dintre presedintii de consilii judetene se află seful CJ Cluj, Alin Tise (PDL), care are sase apartamente si o casă, suprafata acestora însumând 580,94 de metri pătrati.
Din punct de vedere al suprafetei imobilelelor detinute, pe primul loc se află presedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, care detine un apartament, o casă si un spatiu comercial, suprafata acestora fiind de 1607,66 metri pătrati. Un top realizat pe partide arată că PSD, care are cei mai multi presedinti de Cj-uri, conduce detasat, atât la case, cât si la suprafata acestora. Astfel, cei 17 presedinti din partea PSD au 38 de case, suprafata totală a acestora fiind de 8167,75 metri pătrati. La rândul lor, cei 14 sefi democrat-liberali detin 36 de case, care măsoară 5477,25 de metri pătrati.
Bani in conturi
Banii lichizi, numerarul reprezinta cea mai importanta bogatie in momente de criza, precum cele pe care le traversam in aceste vremuri. Valoarea proprietatilor imobiliare, case, terenuri, diferite constructii, dar si a altor bunuri, ca masinile sau obiectele de arta este destul de relativa, fiind supusa la fluctuatii continue. Iar fluctuatiile sunt, de cele mai multe ori, in sens negativ. Tocmai din acest motiv, cash-ul sau banii in numerar sunt cei mai importanti in situatii de acest gen. Chiar si pentru edilii locali! In toata tara, sunt 41 de presedinti de consilii judetene (in top nu a fost inclus seful Consiliului Municipal Bucuresti, motivul fiind lipsa datelor). Toate datele provin din declaratiile de avere ale presedintilor de consilii judetene. In total, banii lichizi ai sefilor consiliilor judetene se ridica la aproape 6 milioane de euro. Ceea ce inseamna ca fiecare presedinte are, in medie, putin peste 145.000 de euro. Dar nu toti au bani in conturi. Sau nu le-au declarat. Legea spune ca trebuie declarate sumele din conturi si depozite bancare, din fonduri de investitii, etc. daca valoarea insumata a acestora depaseste 5.000 de euro.
Cu alte cuvinte, daca adunam banii din toate conturile si ei nu depasesc suma de 5.000 de euro, atunci nu trebuie inclusi in declaratia de avere. Inca un lucru important: toate sumele sunt echivalate in euro.
Salariile presedintilor CJ
Modul in care sunt platiti presedintii consiliilor judetene ramane un mister chiar si pentru cel mai priceput contabil din Romania. Mai mult, modul in care au evoluat salariile acestora in timpul recesiunii este un alt mister, pe care nici cei mai talentati detectivi nu ar putea sa-l dezlege. Dupa cum stim, salariile bugetarilor au fost reduse la mijlocul anului trecut cu 25%. Dar realitatea de pe teren este cu totul diferita: multe salarii au scazut, dar sunt si unele care au urcat! In plus, salariile care au scazut nu au facut-o cu acelasi procentaj! Dosarele X ale sistemului bugetar din Romania!
Salariile presedintilor de consilii judetene
Mai toti sefii de judete au afaceri din care castiga mult mai mult decat din salariul obtinut pentru functia de presedinte de Consiliu Judetean. Totusi, este important sa vedem si cu cat ii plateste statul roman pentru munca pe care o presteaza pentru cetatenii tarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.