miercuri, 5 octombrie 2011

Octombrie Fest a lăsat în urmă mizerie şi gunoaie

La români nu există petrecere cu mici şi băutură fără să rămână în urmă munţi de gunoaie. Indiferent că organizatorii pun la dispoziţie sau nu coşuri de gunoaie, farfurii şi pahare de unică folosinţă, sticle sau ambalaje de mici sunt aruncate peste tot.
Acest lucru se aplică "cu sfinţenie" şi în Teleorman, judeţ în care, criză economică sau nu, petrecerile se ţin lanţ, cel puţin în ultima perioadă. Ultima petrecere în aer liber a fost Octombrie Fest, organizat weekendul trecut.
Chiar dacă evenimentul nu a reuşit să adune în cele trei nopţi decât câteva sute de persoane, când vine vorba despre mizerie a obţinut un rezultat notabil: a adunat munţi de gunoaie. Astfel, chiar şi la trei zile, zona în care a avut loc evenimentul era plină de mizerie, putând fi foarte uşor confundată cu o groapă de gunoi.
Octombrie Fest, organizat în weekend în zona bâlciului din Alexandria a lăsat în urmă o mizerie demnă de o imensă pubelă. Deşi majoritatea celor care au avut ceva de vânzare la acest festival au plecat de pe platoul din bâlci încă din noaptea de duminică sau luni dimineaţa, nici până ieri după-amiază nu se înghesuise nimeni să strângă mizeria rămasă în urmă după cele 3 nopţi de distracţie.
Sute de doze de bere, mii de pahare de plastic şi tot atâtea cartoane de mici, mânjite cu puţin muştar, zăceau aruncate peste tot prin bâlci, chiar şi pe puţinul spaţiu verde dinzonă, întregind tabloul printr-o imagine cu adevărat dezolantă.
Semne că teleormănenii au simţul distracţiei foarte bine dezvoltat, însă bunul simţ le lipseşte cu desăvârşire. Oamenii care locuiesc în zonă spun că nici după bâlciul din vară nu a fost atâta mizerie.
"Cam după fiecare spectacol este mizerie, dar ca acum n-am prea văzut. Nimeni nu caută un coş de gunoi în care să arunce hârtiile sau paharele de bere goale. Locul arată ca după război. Cred că o problemă a fost şi lipsa coşurilor de gunoi", ne-a spus domnul Anghel.
Petrecăreţii autohtoni nu sunt, însă, la prima "abatere". Centrul Alexandriei a fost la fel de murdar şi la sfârşitul lunii august, după încheierea spectacolelor dedicate zilelor municipiului. Angajaţii de la Salubritate au lucrat, însă, toată noaptea, astfel că atunci zona a fost repede "degajată", asta probabil şi pentru că în doar câteva ore circulaţia pe strada Dunării trebuia reluată.
Acum, însă, distanţa să fi fost de vină pentru faptul că nimeni nu a mai catadicsit să adune mizeria?
Aşadar, o fi fost multă muzică populară, manele, dar şi mai mult alcool s-a consumat, rămânând în urmă efectele nesimţirii multora dintre cei care au jucat rolul de spectatori. Un punct în minus pentru organizatori, pentru spectatori, dar mai ales pentru cei care erau obligaţi să cureţe locul după spectacolele din weekend.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.