miercuri, 5 octombrie 2011

“Fantoma” din Cervenia dă cu ouă clocite, pahare, pietre după săteni

Ameninţări cu moartea fără nici un expeditor, atacuri în miez de noapte fără a se şti agresorul. Nu este vreun episod din "Dosarele X", ci ultimele evenimente cu care se confruntă locuitorii din comuna Cervenia.eu». Când am ieşit şi noi afară am găsit şi un bilet pe care scria «sunteţi proşti cu popa de mână».
Mai exact, familia Croitoru, ai cărei membri nu mai închid un ochi de 5 nopţi din cauza atacurilor cu pietre, pahare şi ouă clocite în curtea locuinţei. Oamenii nu ştiu ce să mai facă, în condiţiile în care "atacatorul" nu şi-a declinat până acum identitatea. Îşi face simţită prezenţa doar prin faptul că aruncă diverse obiecte, mai mult sau mai puţin periculoase.
"Este a cincea noapte în care nu dorm. Toate problemele încep pe la ora 8 seara şi ţin până pe la 2, 3 dimineaţa şi apoi se linişteşte. Aseară, pe la ora 7 şi ceva când s-a aprins publicul (becul de pe stradă), eram în curte cu mai mulţi vecini şi prieteni pe care îi chemasem în apărare pentru că nu mai puteam sta cu mâinile în sân. Am crezut iniţial că a intrat Necuratul în casă şi l-am adus şi pe preot să facă o dezlegare la casă. Exact când părintele citea din carte a început să plouă cu pietre asupra lui. Atunci el chiar a zis zâmbind că «pe dracii ăştia nu-i pot linişti
Veneau, domnule, pietre, pahare, lame de aparat de bărbierit din toate părţile. Prietenii care erau la mine în curte s-au răspândit prin toate părţile să-i prindă, dar nimic. Când aceştia s-au întors au început din nou să dea cu pietre. Nu ştim ce să ne mai facem", ne-a spus Sande Croitoru, proprietarul casei cu pricina.
Sursa problemelor familiei Croitoru pare a fi de natura sentimentală, după ce mezina familiei a rănit inima unui bărbat, alegându-l pe altul.
Se pare că toate problemele au apărut după ce Petrică Zorilă a intrat în casa lor în calitate de "ginere", fără forme legale însă. Aceştia cred că răspunzător pentru toate necazurile este Cătălin Benu, fostul soţ al fetei lui Sande Croitoru.
"Sincer vă spun că iniţial am crezut că nea Sande Croitoru, din cauza vârstei, a luat-o puţin razna şi are vedenii. Când am găsit pietrele prin curte am zis că le aruncă atunci când nu suntem atenţi, dar după ce mi-a trecut bolovanul pe lângă ureche, iar nea Sande era lângă mine m-am convins că nu e glumă. Avem cinci nopţi de când n-am închis un ochi pentru că suntem speriaţi şi vrem să ne apărăm casa", a mărturisit Petrică Zorilă.
Mai mulţi vecini confirmă cele spuse de cei doi. Mai mult decât atât, prin sat au început să se facă şi glume pe seama unei fantome care bântuie casa familiei Croitoru.
Nea Marin, prieten cu actualul ginere al lui Sande Croitoru, este de 3 nopţi nelipsit din curtea acestuia în speranţa că va reuşi să prindă răufăcătorii.
"Aseară eram în curte vreo 50-60 de persoane. De 3 nopţi pândesc împreună cu aceştia pentru că vrem să-i prindem pe cei care-i ameninţă. Luni noaptea mi-a trecut pe la ureche un ou clocit, iar la 5 minute după şi un pahar", spune şi nea Marin de 44 ani.
Până acum familia Croitoru a apelat la ajutorul poliţiei de două ori. Ultima dată s-a întâmplat luni seara, când oamenii legii şi-au făct apariţia după o solicitare la numărul de urgenţă 112.
"Numitul Z. Mitică Petrică din comuna Cervenia a sunat, luni seara, la numărul de urgenţă 112 reclamând un scandal. În scurt timp, la faţa locului a ajuns o echipă a poliţiei din localitate, care însă nu a confirmat cele spuse de reclamant. În timpul în care poliţiştii încercau să strângă mai multe dovezi în legătură cu solicitarea făcută, din curte s-a auzit o bubuitură, dar fără să fie nimeni lovit. Neexistând victime şi fără alte dovezi, oamenii legii au plecat, iar până dimineaţă nu s-a mai primit nici o sesizare.
Poliţia monitorizează situaţia, iar în cazul în care se vor constata acte de violenţă, sau în afara legii vom lua măsurile care se cuvin", ne-a declarat purtătoruld e cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea.
Dacă nu ar fi tragic, cazul ar putea fi chiar amuzant. Oamenii sunt, însă, foarte speriaţi, mai ales că au găsit mai multe mesaje de ameninţare cu un conţinut mai mult decât explicit. Locuitorii din Cervenia sunt, totuşi, hotărâţi să continue să rămână la pândă, până când expeditorul mesajelor de ameninţare şi lansatorul atacurilor cu pietre va deveni mai mult decât "o fantomă" fără nici o identitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.