sâmbătă, 28 februarie 2009

Preţurile la Penny sunt “variabile”

Penny Market Alexandria înşeală cumpărătorii. “Cel mai ieftin” supermarket din oraş, aşa cum îi place să se laude, afişează la raft un preţ, pentru aţi lua ochii şi a te face să cumperi, iar la casă te trezeşti că plăteşti mai mult.
Tot mai mulţi cumpărători ne-au semnalat faptul că deşi pe raft, în dreptul produselor, scrie un preţ, când au ajuns acasă şi au „consultat” bonul au constatat că au fost “înşelaţi”.
Pentru a verifica aceste informaţii, redactorii cotidianului nostru au cumpărat prin sondaj mai multe produse din magazinul cu pricina. Încă de la primele cumpărături am constatat o neconcordanţă între preţuri. Deşi sub preţul unei conserve de carne este afişat preţul de 4, 99 lei, pe bonul de casă scrie că acea conservă a costat 5,63 lei. Din păcate pentru noi, am cumpărat 3 astfel de conserve. Pentru că diferenţa este destul de mare, ne-am întors în magazin pentru a vedea dacă nu cumva am cumpărat alt produs. După ce ne-am învârtit mai multe minute prin jurul acelui raft, am constatat că în magazin sunt doar două tipuri de conserve cu carne: una de 4,99 lei şi alta de peste 7 lei. A doua zi, ne-am întors în magazin pentru a vedea dacă nu cumva preţul a fost modificat şi au apărut şi conserve de 5,63 lei. Cum produsele erau aceleaşi, ne-am decis să cumpărăm încă o dată acel produs, dar să achităm la altă casă. Spre surprinderea noastră, de această dată, casiera ne-a cerut preţul corect de 4,99 lei.
Facem un apel pe această cale către conducerea Oficiului pentru Protecţia Consumatorului să se autosesizeze în legătură cu acest caz. Ne oferim să punem la dispoziţie inspectorilor OPC bonul de casă, pe care se vede foarte clar că în Penny sunt diferenţe semnificative între o casă de marcat şi alta.
Aşteptăm un răspuns public al OPC în legătură cu măsurile pe care le-au luat vis-a-vis de această problemă.
Îi rugăm pe cititorii care ne-au semnalat această problemă să revină la sediul redacţiei noastre pentru a pune la dispoziţie inspectorilor OPC mai multe bonuri de casă cu neconcordanţe de preţuri. De asemenea, rugăm orice cumpărător să verifice foarte atent bonul de casă, iar dacă semnalează vreo neregulă să ne anunţe în cel mai scurt timp.

2 comentarii:

  1. 20.06.2011 Cumparat de la Penny market Alexandria diferite produse expuse la raft la un pret si la casa se vinde cu un alt pret diferenta fiind de la 0,5 bani pana la 5 lei.Intrebati de ce asa diferenta de preturi au venit cu raspunsul ca asa au primit comanda din cauza inflatiei si TVA-ului.

    RăspundețiȘtergere
  2. 20.06.2011 Cumparat de la Penny market Alexandria diferite produse expuse la raft la un pret si la casa se vinde cu un alt pret diferenta fiind de la 0,5 bani pana la 5 lei.Intrebati de ce asa diferenta de preturi au venit cu raspunsul ca asa au primit comanda din cauza inflatiei si TVA-ului.

    RăspundețiȘtergere

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.