joi, 19 februarie 2009

Toaletele ecologice din Alexandria sunt adevărate focare de infecție

WC-urile ecologice amplasate de primarul Victor Drăgușin prin Alexandria au devenit adevărate focare de infecție.
Așa cum pentru orice om este vital să respire, să bea apă, să se hrănească, cu toții suntem conștienți că și necesitățile fiziologice sunt parte integrantă în viața noastră.
Cum în Alexandria, erau doar două WC-uri publice, unul în parcul de la Cinematograf și celălalt în piața centrală, primarul Victor Drăgușin s-a decis că este cazul să aducă în oraș câteva toalete ecologice. Din păcate, ceea ce nu a înțeles dinstinsul nostru primar, care în aceste zile se ditrează în Franța pe banii noștri, este faptul că deși li se spune toalete ecologice, ele trebuie curățate, dacă nu în fiecare zi, măcar la două zile. Acest lucru, din păcate, nu cred că s-a întâmplat niciodată cu wc-ul din parcul de la Casa de Cultură. Acesta oferă nu doar un aspect neplăcut celor care trec prin acea zonă, dar și un miros de-a dreptul sufocant. Şi asta acum, în plină iarnă. Ne e şi frică să ne imaginăm cum va fi la vară. Pentru că reprezentanții primăriei nu au binevoit să curețe acea toaletă, mulți dintre cei “surprinși” de anumite necesități au fost nevoiți, pentru a nu se îmbolnăvi de cine știe ce boli, să folosească spaţiul verde din parc.
Nu ne putem explica acest „fenomen” decât prin faptul că el se datorează, în principal, lipsei de reacție a autorităților locale în legătură cu nevoile cetățenilor, dar nu putem neglija totuși și lipsa de civilizaţie, pentru că, într-o societate care se vrea civilizată, trebuie să primeze respectul față de cei din jurul nostru, asta chiar dacă șefii primăriei nu ne respectă.
O altă cauză pentru care tot mai mulți alexăndreni își fac nevoile prin locuri publice poate fi pusă și pe seama sărăciei lucie care a pus stăpânire pe acest județ. Mulți dintre oamenii de rând consideră că suma de 1 leu, percepută de toaletele publice, este foarte mare, iar de banii aceia pot cumpăra o pâine și aleg, în acest fel, varianta cea mai simplă, spațiile verzi.
Poate, după vizita la Paris, primarul Drăgușin a înțeles ce înseamnă un oraș european și va face eforturi pentru a trăi și noi, amărâții, cei care plătesc pentru “mofturile” lui de a vizita Franța, într-un oraș curat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.