vineri, 6 martie 2009

Uite piaţa, nu-i taraba

Piaţa din PECO va fi în sfârşit modernizată. După ce ani de zile pe seama acesteia au fost construite multe campanii electorale, iată că cel mai important pas pentru reconstrucţia pieţii PECO a fost făcut.
Zeci de muncitori, echipaţi corespunzător, s-au pus miercuri după-amiază pe “demolat”. În doar câteva ore, fosta piaţă arăta ca după bombardament. Tot ce până atunci se putea numi tonetă, dugheană, gheretă a fost transformat într-un morman de moloz.
Pentru ca locuitorii din zona Peco să nu se deplaseze până în centrul oraşului pentru o legătură de pătrunjel, câteva tarabe au fost mutate în parcarea din spatele centralei termice, urmând ca cei care fac o aprovizionare “fără pretenţii” să nu se mai deplaseze până în Piaţa Centrală.
Bieţii tarabagii au însă o mare dilemă. Vor putea vinde în spaţiul respectiv până când lucrările vor fi finalizate? Pentru că, dacă primăria închide ochii, s-ar putea ca “sanepidul” ori alte “organe abilitate” să-i cocoşeze cu amenzi şi să-i determine să se lase de meserie.
Deocamdată, operaţiunea “demolarea” a reuşit. Rămâne de văzut dacă lucrările vor fi până la urmă finalizate şi, mai ales, când. Pentru că experienţele de până acum ale primăriei municipale ridică multe semen de întrebare. Ca, de exemplu, hala nouă din piaţa centrală, care nici acum nu poate fi declarată ca finalizată, având în vedere că edificiul este încă nefuncţional.
Dar vom trăi şi vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.