miercuri, 7 octombrie 2009

Pe directorii PSD i-a lovit ... boala

Directorii de deconcentrate pesedişti, cei care în urmă cu câteva zile te scuipau în cap uitând că de fapt au fost puşi în acele funcţii nu pe seama competenţelor, ci pentru că au avut bani şi i-au dat cui a trebuit, au lăsat ciocu mic, iar acum merg pe burtă, se dau “răniţi” şi au ajuns mici, mici, mici, de talia unei furnici.
Ameninţaţi cu schimbarea din funcţie, că de, totul în viaţă e trecător, toţi directorii pesedişti de la deconcentrate din judeţul nostru, s-au dat răniţi, şi-au scos repede un certificat medical, iar acum zac în pătuţ, cu ceiuţul la nas, în aşteptarea unei noi directive de la tătucul mustăcios, care le-a promis că nu-i lasă la greu.
Toată combinaţia pesediştilor, dar şi curajul de a da nas în nas cu prefectul care probabil îi anunţa de înlocuirea din funcţie, arată, asta dacă mai era nevoie să vedem, că odată coborâţi din scaunul de rege, acestora li se scurge şi sângele din instalaţie şi se manifestă exact ca iepurii când îşi văd umbra.
Probabil că n-ar fi observat nimeni că aceştia lipsesc de la muncă, nu de alta, dar oricum de la preluarea funcţiilor de directori nu s-a văzut nici o schimbare în judeţ, dacă noul prefect al judeţului Teleorman, Teodor Niţulescu nu i-ar fi chemat la raport pentru o analiză a activităţii serviciilor deconcentrate.
Pus pe fapte mari încă de la instalare, Niţulescu a trebuit să depăşească primul său moment delicat din noul mandat de prefect, atunci când a constatat că nu prea are pe cine să “asculte” şi asta pentru că directoraşii pesedişti se comportă exact ca în şcoala primară, atunci când pentru a scăpa de notă mică la o lecţie pe care n-au învăţat-o, mănâncă jumătate de cretă, fac temperatură, iar doamna îi trimite acasă şi astfel scapă fără ca mama să-i dojenească. Deranjat de lipsa directorilor s-a arătat în primul rând prefectul Teodor Niţulescu, dar şi subprefectul Victoriţa Diaconu. Aceştia i-au acuzat pe directorii PSD de “blocarea activităţii Guvernului în teritoriu”.
“Absolut toţi directorii coordonatori ai direcţiilor deconcentrate din judeţul nostru care au fost propuşi de PSD la numire se află, la momentul de faţă, în concediu medical. La şedinţa pe care a convocat-o prefectul judeţului ori n-a venit nimeni, ori s-au prezentat înlocuitori.
Această situaţie nu poate continua, aşa că vom informa într-o primă fază Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, şi-au închis ştampilele în birouri şi au plecat pur şi simplu fără să anunţe. Lucrul acesta nu este normal pentru că nu putem să funcţionăm. Nu avem cum să lucrăm”, ne-a spus subprefectul judeţului, Victoriţa Diaconu.
Cuvintele domnişoarei subprefect au fost întărite câteva minute mai târziu, atunci când, pe adresa de mail a cotidianului nostru a sosit un comunicat de la Prefectura Teleorman care preciza că “prefectul Teodor Niţulescu a informat Ministerul Administreaţiei şi Internelor despre blocarea activităţii Guvernului în teritoriu de către directorii Partidului Social Democrat”.
Informaţia potrivit căreia directorii de deconcentrate pesedişti s-ar fi îmbolnăvit subit a fost confirmată şi de către unul dintre adjuncţii unui astfel de director. Potrivit directorului coordonator adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Teleorman, Claudiu Crăcea, încă de luni după-amiaza, directorul APIA Teleorman, Panait Catană şi-a informat subordonaţii că intră în concediu.
“Luni, directorul Catană a venit pentru o oră la muncă. N-a stat degeaba, chiar a avut treabă. Şi-a încuiat biroul şi a trecut pe la subordonaţi cărora le-a spus că el nu mai semnează nimic pentru faptul că este în concediu. Ce fel de concediu, nu ştiu!”, ne-a spus Claudiu Crăcea, directorul adjunct al APIA Teleorman.
Şi pentru că îmbolnăvirea peste noapte a tuturor directorilor pesede pare suspectă, prefectul Teodor Niţulescu n-a stat cu mâinile în sân şi, din informaţiile pe care le deţinem, ieri în jurul prânzului, a fost pornită o anchetă. Asta după ce în biroul prefectului s-a aflat inspectorul şef al IPJ Teleorman, Emil Stanimir şi directorul DSP Teleorman, Dan Ştefănescu.
Aproape de încheierea ediţiei, în jurul orei 17:00, această informaţie ne-a fost confirmată chiar de către subprefectul Victoriţa Diaconu.
“Pot să vă confirm prezenţa în biroul prefectului a inspectorul şef de la poliţie, Emil Stanimir şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Dan Ştefănescu. Pentru că pare suspectă îmbolnăvirea tuturor directorilor numiţi de PSD, într-un anumit moment li s-a cerut celor doi să verifice dacă acele certificate medicale au fost eliberate în bună regulă şi dacă într-adevăr ei nu pot ieşi din casă, nu se pot deplasa şi sunt imobilizaţi la pat”, ne-a precizat subprefectul Diaconu.
Poate în cele din urmă directoraşilor pesedişti, ajunşi pe pile, relaţii şi bani în acele funcţii, le va veni mintea la cap, şi îi vor urma pe miniştri PSD, cei care au hotărât că e cazul să lase destinele acestei ţări pe mâini mai bune...

2 comentarii:

  1. Din cate vad ,Claudiule si tu ai niscai boala pe tine,creca e febra portocalie.Cred ca ai mancat prea multa carne,n-ai sughitat zilele astea ?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e vorba de boala portocalie. ideea este ca nu suport marsavia, parsivitatea. Oamenii aia sunt platiti din taxele pe care le platesc eu, iar pe ei ii doare in cur de noi. Cand ai nevoie de vreo hartie de la una dintre institutiile statului te plimba pana iti iesi din minti.

    RăspundețiȘtergere

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.