joi, 11 februarie 2010

ATENTIE! Construieste SIMCA!

Câţiva dintre locatarii garsonierelor din binecunoscutul bloc ICMT, din Alexandria, s-au adresat telefonic ziarului nostru, semnalând faptul că odată cu topirea zăpezii apa s-a infiltrat prin stratul izolator al acoperişului, inundând pur şi simplu pereţii de pe holuri, dar şi interiorul unor locuinţe.
Cum ne-am declarat întotdeauna a fi în slujba cetăţenilor, ne-am deplasat la faţa locului şi nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că “reclamagii” au perfectă dreptate : pereţi cu şiroaie de apă pe ele, mici lăculeţe, la lighean, în unele garsoniere, dar şi un început de igrasie, ce ne aminteşte de cum arătau locuinţele din acest bloc în urmă cu patru-cinci ani. Era un bloc de care cei cărora li se repartizau aici locuinţe fugeau ca dracul de tămâie ! Mirarea la ceea ce am văzut ne-a fost şi mai mare ţinând seama de faptul că primăria Alexandria, proprietarul blocului, într-un gest demn de apreciat, a băgat aici în urmă cu un an şi jumătate un purcoi de bani pentru reabilitarea clădirii.
Cu “specialiştii” de la Simca SA Alexandria au fost refăcute tencuielile interioare, s-a montat tâmplărie din termopan pe casa scărilor şi în garsoniere, gresie pe holuri, în băi şi bucătării, s-au refăcut instalaţiile de asigurare a agentului termic, dar şi instalaţiile electrice, de apă şi canal. La încheierea lucrărilor de reabilitare, blocul de garsoniere căruia i s-a dat destinaţia de locuinţe sociale arăta excelent atât în interior, cât şi în exterior, alexăndrenii care au primit dreptul de a locui aici având numai cuvinte de laudă la adresa conducerii municipalităţii.
Numai că, la nici un an de la darea în folosinţă a acestei investiţii, datorită unor vicii de construcţie şi a lucrărilor de izolaţie efectuate de către neprofesionişti, de mântuială, apa curge şiroaie pe pereţi, cu consecinţe nedorite de nimeni.
Prezenţa noastră în blocul respectiv a fost bine apreciată de către mulţi dintre locatari, mai ales că, susţin ei, au semnalat de câteva zile problema conducerii primăriei, dar până ieri domnul primar nu dăduse nici un fel de dispoziţii pentru ca executantul lucrărilor de reabilitare, respectiv SC Simca SA, să intervină pentru remedierea defecţiunilor la acoperiş, deşi blocul se află în termen de garanţie.
Din păcate, s-a întâmplat şi un lucru greu de înţeles pentru oamenii care se pretind că au capul pe umeri, cum se spun în popor. Injectate probabil cu microbul PSD, căci, nu-i aşa ?, doar primarul Drăguşin le-a dat astfel de garsoniere, dar şi flaierele din campania electorală, câteva mămici mai gureşe, unele cu pruncii în braţe, în frunte cu o aşa zisă şefă de scară, au sărit ca arse : Ce domne, v-a prins grija de noi ? Cine v-a chemat ?! Lăsaţi, că are cine să ne poarte de grijă ! S-a dus domnul administrator la primărie alaltăieri, ş-o să vină dom primar să vadă ce se poate face ! Eee… !”
Nevolnicilor nu e bine să le stai în cale, pentru că nu poţi le impui să despartă răul de bine. Semnalăm totuşi cazul ca atare, în speranţa că onor conducerea primăriei va lua cât mai repede măsurile ce se impun pentru ca firma care a încasat cele câteva miliarde de lei să remedieze de urgenţă defecţiunile apărute la acoperiş, dar şi la tubulatura de scurgere a apei. Pentru că ar fi mare păcat ca un bloc reabilitat cu mari eforturi financiare, unde s-au creat condiţii decente de trai pentru oamenii cu venituri reduse, să ajungă iarăşi în starea deplorabilă pe care a avut-o în urmă cu câţiva ani.

In rest, să fiţi deştepţi şi să auzim numai de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.