luni, 8 februarie 2010

Nu doar presa MINTE!

Ştirea că un poliţist din Teleorman a ajutat o femeie să nască, îndrumat prin telefon de medici a făcut, ieri, înconjurul redacţiilor de ziare, televiziune şi radio. Numai că, s-a dovedit, ulterior, a fi falsă. Şi nu din vina presei, aşa cum s-ar putea crede, ci din cauza subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Acesta a declarat, luni, Agenţiei Mediafax că un poliţist din comuna Poeni, judeţul Teleorman, a moşit o gravidă, ajutând astfel la naşterea unui bebeluş.

Cine i-a furnizat datele subsecretarului de stat, probabil că dispune de o imaginaţie bogată, altfel nu se explică „floricelele” pe care le-a pus unei situaţii reale. Şi se mai zice că doar presa exagerează lucrurile!

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, localitatea Poeni a fost izolată, motiv pentru care tânăra nu a putut fi transportată la spital pentru naştere, dar, deşi a născut acasă, femeia a fost asisitată de medicul de la schela petrolieră din zonă, dr. Cornelia Frangopol, după cum ne-a declarat viceprimarul comunei, Ionel Ilcuş.

Spusele sale au fost întărite de Puiu Vişan, directorul coordonator al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, potrivit căruia, şeful de post a fost rugat să aducă medicul din satul învecinat pentru că medicul de familie al gravidei era plecat în localitate.

Naşterea s-a produs în jurul orei 4:30, luni-dimineaţa şi se pare că a fost cu probleme, dar, din fericire şi mama şi bebeluşul au fost salvaţi.

După tentativele eşuate din noaptea de duminică spre luni de a se ajunge în localitate, se pare că ieri după-amiază o ambulanţă însoţită de echipaje de la ISU şi de la firma de deszăpezire, a reuşit şi i-a dus pe cei doi la spitalul din Videle.

Rolul poliţistului în această întâmplare nu trebuie nici ridiculizat nici minimizat, pentru că, împreună cu toţi ceilalţi, de la ISU, Ambulanţă sau Poliţie, au reuşit să ajute la vieţi. Dar, adevărul merită să fie spus până la capăt!

Un comentariu:

  1. salut,am o rugaminte la tine, daca ai posibilitatea cerceteaza in ce probleme cu caracter penal este implicat puiu visan managerul s.a.j teleorman si comunica-mi-le si mie daca s-ar putea.eu mai intru pe blogul tau ca-mi place foarte mult.posteaza-le aici pe blog. iti multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.