joi, 11 februarie 2010

Deszăpezirea nu e pe principiul cine a dat-o ală să o ia?

Incompetenţa autorităţilor locale responsabile cu deszăpezirile în judeţ provoacă repulsie în rândul teleormănenilor faţă de zăpadă. Aşa se face că, „sărbătoarea” de altă dată, atunci când ne bucuram ca nişte copii la primii fulgi de nea, ne provoacă acum fiori pe şira spinării. La fel de îngrozite sunt şi autorităţile care, indiferent de perioada în care ninge, fie sfârşitul verii, fie mijlocul iernii, sunt prinse pe picior greşit. În şah, sau mai corect, în mat a fost prins şi edilul-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin. Acesta s-a dat de mult învins de căderile de zăpadă şi aşteaptă cu sufletul la gură înflorirea ghioceilor pentru a putea şi alexăndrenii să circule civilizat într-un oraş reşedinţă de judeţ. La multe zile după căderea ultimului fulg de nea în Alexandria sunt încă zeci de străzi pe care se poate circula, nu cu dificultate, ci extrem de greu. Dar nu trebuie să ne mire nimic pentru că până la urmă nici arterele principale ale oraşului nu sunt, aşa cum ar fi normal. Să nu mai vorbim despre pietoni, care odată ajunşi pe strada Libertăţii (centru) îşi amintesc de vară, soare, mare, înotând fără să vrea printre nămeţii făcuţi de „trocariciul” care o zi aruncă zăpada din stânga în dreapta, iar a doua zi o ia din dreapta şi o dă spre stânga, pe principiul „cine face şi desface, toată ziua are ce face”.

Pentru a nu fi suspectaţi că avem o atitudine tendenţioasă faţa de primarul Drăguşin, prezentăm în continuare opinia unui alexăndrean, care nu credem că este singulară, postată chiar pe blogul edilului-şef al oraşului.

Sub titlul „fără cuvinte”, alexăndreanul care semnează Maxim, îl invită în termeni eleganţi pe Drăguşin să renunţe la „meseria” de edil şi să se apuce de altceva.

„Domnule primar sunt fără cuvinte în urma citirii răspunsului dat de către dumneavoastră unei doamne/domnişoare Adriana (mesaj publicat şi în cotidianul nostru în urmă cu aproape 3 săptămâni în care Drăguşin îi invita pe alexăndreni să iasă la deszăpezit dacă vor străzi curate n.r.).

Păi DOMNULE PRIMAR să începem cu începutul.

1. Acum 30 - 40 de ani nu aveam taxe şi impozite care însumate fac 50 – 60 la sută din salariu, deci melancolia dumneavoastră nu are fundamente. Cât timp plătim ca fraierii şi primim NIMIC sau sare în ochi, normal să nu mai vedeţi acelaşi spirit civic de acum 40 de ani.

2. Vorbiţi despre emanciparea locuitorilor în raport cu gradul de emancipare, pai hai să vorbim despre NEEMANCIPAREA statului (generic) în raport cu TAXELE plătite de 20 de milioane de fraieri.

3. Spuneţi că "asta este lumea de azi, când am devenit aproape toţi proprietari de locuinţe şi mai multe maşini: plăteşti maxim 2 milioane de lei pe an impozit pe bloc (casă) şi maşină şi doreşti lucrări de 1 miliard în faţa casei tale, după nici o zi de la căderea zăpezii să fie străzile şi trotuarele curate, căldură la bloc şi să nu o plătim, etc.". DOMNULE PRIMAR dacă facem o matematică simplă cu banii care se încasează din taxele şi impozitele locale vă spun că nu sunt 2 milioane pe an. Mai faceţi un calcul sau nu vă plătiţi impozitele de vorbiţi de 2 milioane pe an? NU aveţi justificare pentru NEDESZĂPEZIREA oraşului în cele 10 zile de ninsoare pe an. Sau mergem pe premisa: cine a dat zăpada ăla să o şi ia?

Referitor la faptul că vrem ca străzile să fie deszăpezite a doua zi după ninsoare, vi se pare ceva de domeniul fantasticului? Sau trebuie să aşteptăm să dea ghioceii ca să avem astfel de pretenţii? Sau vă duceţi dumneavoastră la serviciu în locul cetăţenilor care nu se pot mişca prin oraş de zăpadă (ARATĂ GROAZNIC "ORAŞUL" ĂSTA DOMNULE PRIMAR - TREZIREA!)

4. Să nu uitaţi să o premiaţi pe doamna aceea brunetă de la ADP care nu ştiu ce funcţie are, dar merită premiată după cum ţipă şi urlă la angajaţii ăia pe care îi compătimiţi dumneavoastră. Îi face albie de porci şi-i ameninţă cu datul afară în plină stradă, în plină zi. SFAT angajaţi-o domnule la un ziar de mahala că astfel de mahalagisme nu se poartă la un serviciu public şi eu nu admit ca astfel de "specimen" să fie plătit din banii mei.

5. În încheiere domnule primar dacă aşa stau lucrurile începând de azi mă gândesc serios să dau ADP-ul în judecată din cauza „patinoarului” existent în oraş care a dus la fracturarea piciorului meu.

O zi bună şi s-o ţineţi tot aşa că se va numi "Cătunul Alexandria" nu oraşul Alexandria”, îi scrie destul de revoltat alexăndreanul, primarului Victor Drăguşin.

Din păcate, revolta alexăndreanului a rămas fără răspuns şi asta pentru că, probabil, Drăguşin nu a avut nervii suficient de duri pentru a răspunde unei asemenea provocări.

Dar pentru a nu termina într-o notă pesimistă încheiem cu un “banc” făcut chiar de către primarul Drăguşin, unei alexăndrence care îşi dorea din tot sufletul un spaţiu în piaţa din PECO. Neştiind la cine să apeleze pentru a afla informaţii despre actele necesare participării la licitaţia pentru acel spaţiu, dar nici data în care se va desfăşura licitaţia, distinsa doamnă i-a adresat această întrebare chiar primarului pe propriul blog. Ce a urmat… e cancan!

„Bună ziua! D-le primar am şi eu rugămintea la dumneavoastră de a-mi spune ce acte sunt necesare pentru a participa la licitaţia pentru piata peco şi cand are loc această licitaţie. Vă mulţumesc!”, este rugămintea adresată de Monica în data de 3 februarie la ora 16:09.

La puţin timp... vine şi răspunsul lui Drăguşin: „din păcate, pentru spaţiile comerciale din piaţa PECO, licitaţia a fost susţinută astăzi , 05 februarie 2010, şi au fost toate adjudecate”. Cum? Acest răspuns este într-adevăr “fără cuvinte”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.