sâmbătă, 21 mai 2011

CAII din LETEA au fost SALVATI!

Tirul care transporta caii sălbatici de la Letea către mai multe abatoare din ţară a fost oprit, sambata dimineata, in judeţul Brăila, în urma unui efort al asociaţiei de protecţie a animalelor Vier Pfoten şi al Poliţiei Animalelor.


"Tocmai eliberăm caii. I-am scăpat de abator, cel puţin pentru moment", a declarat, pengru gândul, Kuki Bărbuceanu, directorul Vier Pfoten. El a explicat că a murit un cal, iar altul este în stare foarte gravă. "Transportul a durat peste 24 de ore, timp în care animalele nu au fost hrănite şi nu au băut apă", a explicat Bărbuceanu.


Şeful Vier Pfoten a spus că animalele vor sta câteva zile într-un "loc nu la fel de frumos ca locul de unde provin" (probabil într-o fermă din judeţul Brăila), după care se vor întoarce în pădurea Letea.

"Vom cere contraexpertiza analizelor de sânge, să vedem dacă sunt într-adevăr 19 cai bolnavi. Apoi, aceştia vor fi eutanasiaţi, iar ceilalţi se vor întoarce în Letea", a explicat Bărbuceanu, pentru gândul. Întrebat dacă animalele nu riscă acelaşi tratament, şeful Vier Pfoten a explicat: "Caii vor fi răscumpăraţi, vom negocia cu proprietarul din acte şi îi vom oferi o sumă care să-l facă să înţeleagă că a greşit". De asemenea, Bărbuceanu a spus că animalele vor fi echipate cu microcip, deci se va ţine evidenţa lor.

Vier Pfoten au fost ajutaţi de cei de la Poliţia Animalelor, care au primit o aprobare din partea DSVSA Brăila pentru a intercepta transportul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.