miercuri, 25 mai 2011

Cirese la pret record

Se apropie „luna lui cireşar”, dar cireşele de mai au apărut de vreo săptămână pe tarabele de sub cupola pieţei centrale din Alexandria.
 Spre bucuria părinţilor şi bunicilor care doreau să le facă o bucurie copiilor şi nepoţilor cu un pumn de boabe rubinii, dulci şi zemoase. Numai că ajunşi în faţa lădiţelor expuse pe mesele de beton, entuziasmul lor s-a transformat în disperare. Vineri, un kilogram de cireşe costa 40 de lei, iar ieri, preţul se mai „calmase”, un kilogram de cireşe fiind preţăluit de negustori la „numai” 25 de lei. Mult prea mare pentru buzunarele alexăndrenilor, golite de criză. Nici căpşunile nu erau prea accesibile, preţurile variind între 12-15 lei. Aşa că puţini copii din Alexandria vor simţi pe limbă dulceaţa aromată a căpşunilor ori gustul inconfundabil al cireşelor. Cât despre transformarea lor în cercei, ca pe vremuri, nu mai poate fi vorba. Cine îşi mai permite aşa ceva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.