duminică, 18 septembrie 2016

Cosmeticele, ajutor sau pericol


Atunci când vine vorba despre frumusețe, femeile sunt dispuse să facă orice sacrificiu. Din păcate de foarte multe ori acestea își sacrifică până și sănătatea pentru a obține mult râvnitul look de revistă. Indiferent de educație sau de poziția socială, femeia zilelor noastre își alocă lunar o sumă mai mare sau mai mică pentru „răsfățul personal”.

Teleormănencele nu fac nici ele excepție de la această regulă. Fie că merg la muncă, la plimbare ori la piață, ies la un suc, merg la petreceri sau își fac un selfie, concitadinele noastre au foarte mare grijă de propria imagine.

Din ce în ce mai multe aleg un make-up profesional pentru ocazii speciale. A devenit deja un „trend” și în județul nostru, iar cererea a fost imediat întâmpinată de o ofertă tot mai largă de servicii. Găsim tot mai mulți „make-up artiști” care își fac reclamă pe rețelele de socializare. Lucru îmbucurător. Dar din păcate ceea ce ne lipsește încă este educația unei îngrijiri personale optime.

De unde ne alegem produsele de înfrumusețare? Avem ce-i drept puține variante. Tot mai multe dintre noi le aleg pe cele aflate „la îndemână”! Există încă în conștiința noastră ideea de „ieftin și bun”. Dar care este diferența dintre un produs cosmetic ieftin și unul scump? Am fi tentați să spunem că totul ține de calitatea respectivului produs. Într-adevăr, ingredientele sunt cele care își spun cuvântul atât în eficacitate, cât și în prețul afișat. Dar un complex de ingrediente ieftine nu înseamnă neapărat o calitate scăzută a produsului. O cremă pe baza de extract de gălbenele va fi întotdeauna mai ieftină decât „miraculoasa cremă cu extract de  venin de albine”, dar fiecare își are efectul ei.

Un alt element de diferențiere, poate cel mai important îl reprezintă brandul. Vom plăti astfel pe lângă produsul inițial, campaniile publicitare și întreaga strategie de marketing a firmei. Românii sunt obișnuiți să plătească mai mult pentru produse sub brand străin, dar din ingrediente autohtone.

Un factor esențial în alegerea celor mai bune cosmetice pentru îngrijirea și sănătatea noastră este de fiecare dată locul din care le achiziționam. În prezent, și mă refer strict la Alexandria, există foarte puține magazine specializate. Le putem număra pe degete. Alexăndrencele rămân încă reticente variantei mai sigure și anume farmaciile. Într-adevăr, acestea ne oferă cu precădere dermatocosmetice, produse care servesc mai mult îngrijirii și nu machiajului. Sunt preferate comenzile din catalog, cu „banii în rate” facilitate de distribuitori deja cunoscuți. E cel mai simplu și mai practic mod de achiziționare. Scutim astfel timpul petrecut prin magazine.
Rămâne însă și categoria celor care încă merg pe mâna „doamnelor de la tarabă”. Că știe „respectabila cucoană” ce e mai bun, mai ieftin, mai frumos. Niciuna dintre doamnele sau domnițele chestionate nu ar recunoaște asta, dar multe dintre ele, dintre noi, ne vopsim părul cu vopsea din „piață”, ne dăm cu ruj al cărui nume nu putem să-l pronunțăm pentru că e destul de grea limba chineză sau folosim eternul set de farduri Ruby Rose.

Depozitate sau expuse în condiții total nepotrivite, la soare, în praf sau în frig, de multe ori testate de mai multe „mâini” pentru că la tarabă nu există nici măcar noțiunea de tester, fără etichete în limba română, fără posibilitatea de a citi ingrediente sau termene de garanție, aceste produse devin un inamic al frumuseții. Tot ceea ce utilizăm pe pielea noastră se absoarbe în organism. Așa cum nu am mânca sau nu am bea ceva care știm că ne va îmbolnăvi, nu ar trebui să ne „otrăvim” corpul prin intermediul unor „boieli fabricate pe vapor”!
Deși trăim într-un oraș micuț, avem acces la informație grație rețelelor sociale și internetului. Ne pot lipsi marile magazine, dar nu trebuie să ne lipsească educația în ceea ce privește grija pentru propria persoană. Ne pot lipsi resursele, dar nu ne putem lipsi de respectul de sine.

Preluare trnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.