miercuri, 14 septembrie 2016

Dragostea se simte sau se face?

Un articol bun

Mâinile transpiră, roșim fără să vrem și chiar ne blestemăm pentru asta. Inima aleargă mult înaintea noastră sau rămâne în loc în timp ce totul în jur se desfășoară ca un film mut.

Începuturile. Emoție, vertij, serotonină. Sau mai pe românește, momentele acelea când simți că te ia amețeala și că plutești pe norișori pufoși. Roz. Dulci ca vata de zahăr (nu mi-a plăcut prea mult niciodată. Mi se lipea mereu de măsele!). Așa e și îndrăgosteala, dulceață și noduri în gât!

Nu ne putem sătura de gustul ei. Am vrea să dureze mai mult, tot mai mult. Exact ca în reclamele la guma de mestecat. O dependență de care nu ne-am trata în veci. Dar ne tratăm. Cu obișnuința, cu graba, cu tot mai puțină atenție, cu egoism.

Fiecare a încheiat o relație. Poate mai multe. Fiecare dintre noi, bărbat sau femeie s-a întrebat „de ce?”. Sau ce nu a mers? De ce s-a rupt vraja care ne aducea împreună?

Câți dintre noi au căutat răspunsul în propria atitudine? De cele mai multe ori este sau a fost vina celuilalt: ”un nenorocit! Un afemeiat, un mincinos! Ieșea prea mult cu băieții la bere! Uita de mine! Nu mă asculta! Nu îi mai păsa de ceea ce mă doare! Problemele mele nu erau importante! Nu mai făceam dragoste, făceam sex. Eu voiam să fiu răsfățată, el își voia orgasmul și țigara de după!
Sau: „o fițoasă. Se gândea numai la rochițe, fustițe și rujulețe! Prietenele ei erau mai importante! Vorbea tot timpul, chiar și când eu eram prea obosit! Nu mai voia să se culce cu mine! Nu mai voia să experimentăm! Voia mereu să o țin de mână! Ne uitam numai la telenovele fix când pe Digi Sport era meciul în toi. Mă suna tot timpul, chiar și la serviciu!”

De ce ne pierdem? De ce nu suntem cei din primele zile, luni, poate chiar ani pentru norocoși? Pentru că nu mai oferim, cerem. Pentru că nu mai ascultăm, spunem! Pentru că nu mai facem, așteptăm să ni se facă.

Atunci, la început, el sau ea e kilometrul 0. De la el pornim și la el revenim! Și totul se învârte în jurul lui. Ne punem cele mai frumoase haine să arătăm ca scoși din cutie. Ne aranjăm, ne parfumăm. O unghie ruptă? Dezastru! Picioare neepilate? Sfârșitul lumii! Cămașa necălcată? Inacceptabil! Și în nici un caz nu am mânca usturoi cu cel puțin 3 zile înainte de o întâlnire!

Întotdeauna mi-au plăcut expresiile anglo-americane. Au un parfum aparte. Fac totul să sune atât de clar și la îndemână. „To take for granted”. Ar suna în limba noastră cea ca o comoară „a lua drept garantat”, a se citi „odata cucerit/ă nu trebuie să îmi mai dau silința”.

Așa ne pierdem. Căci vraja nu se rupe numai dintr-un sens. Ea leagă două inimi. Inimi care iubesc în mod egal. Când una dintre ele se lasă iubită firul magic cedează. Și se rupe…

http://www.trnews.ro/dragostea-se-simte-sau-se-face/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.