vineri, 18 septembrie 2009

Radio Semnal îşi dă în petic

Trompeta roşie înalţă imn de slavă unui abuz grosolan
Credem că alexăndrenii n-au uitat ce s-a întâmplat chiar în ziua alegerilor pentru funcţia de primar în peisajul mediatic local. Postul „Radio Semnal”, condus de viitorul consilier personal al primarului Drăguşin, încerca cu disperare să dreagă busuiocul, după ce în ziarul „Mara” fusese publicat un material incendiar, însoţit de numeroase fotografii, care-l prezentau pe candidatul PSD la primărie, Victor Drăguşin, cum primea şpagă fără nici o jenă. Disperarea era atât de mare, încât domnul Elviriu Dincă a riscat o amendă usturătoare şi chiar suspendarea temporară a postului pentru a „repara” onoarea viitorului său şef.
Şi pentru că dom’ Drăguşin a făcut-o iarăşi de oaie, flaşneta de partid şi-a intrat din nou în rol. Nici nu urcaseră muncitorii înarmaţi cu flexuri şi bomfaiere pe acoperişul spaţiilor ce urmau a fi demolate, în Piaţa centrală, că la Radio Semnal se anunţa că primăria condusă de Victor Drăguşin demolează nişte construcţii ilegale. Dar nu se spunea nici un cuvânt despre existenţa unei cereri pentru emiterea unei ordonanţe prezidenţiale care să oprească abuzul până când o instanţă de judecată se va pronunţa în legătură cu legalitatea ultimei decizii a primăriei. Şi nici despre faptul că exista şi o plângere penală în legătură cu acţiunea abuzivă a municipalităţii. Dar despre aceste aspecte vom vorbi în numerele noastre următoare.

Un lucru este însă cert. S-a văzut de la o poştă că este vorba despre o acţiune premeditată, la faţa locului prezentându-se un adevărat comandou. Muncitori, diverşi şefuleţi de prin primărie, poliţişti comunitari şi, culmea ridicolului, fostul comisar-şef de poliţie, Ion Călin, acesta din urmă având rolul de a menţine ordinea. Spre ghinionul lor, agentul economic afectat, Florică Mara, a lăsat la latitudinea justiţiei rezolvarea problemelor, aşa că n-au avut ocazia să-şi demonstreze vitejia şi devotamentul faţă de „comandantul suprem”, Victor Drăguşin. N-au avut de lucru decât cu fotograful nostru şi cu câţiva cetăţeni care imortalizau desfăşurarea de forţe cu telefoanele mobile, încercând să-i împiedice să facă fotografii. Dar se pare că oamenii şi-au învins frica, iar unul dintre ei a avut curajul să le spună că are voie să fotografieze persoane publice, într-un loc public. Iar „dulăii lui Drăguşin”, cum le spun pieţarii, au plecat la „posturi” cu coada între picioare.
Nu ştim de ce fostul poliţist Ion Călin se complace în această situaţie, mai ales că poliţiştii cu funcţii mai mari au preferat să se pensioneze decât să fie umiliţi de politicieni de duzină.
Ieri, Radio Semnal anunţa demolarea spaţiilor din Piaţa centrală ca pe o victorie a primarului Drăguşin în lupta pentru întronarea legalităţii, deşi este vorba despre o acţiune abuzivă şi ilegală, aşa cum vom încerca să demonstrăm în numerele noastre următoare.

2 comentarii:

  1. nu le mai pune ma sigla ca le faci reclama gratis..si asa nu i mai asculta nici ei

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot Radio Unu e baza..au cea mai buna muzica..mai ales de cand au venit forte noi.....traiasca radio unu--cea mai buna muzica

    RăspundețiȘtergere

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.