miercuri, 21 septembrie 2011

La şcoală, ca la discotecă

Prima zi de şcoală i-a găsit pe elevii teleormăneni pregătiţi de... discotecă.

Îmbrăcate cu blugi strâmţi, maieuri şi bluziţe decoltate sau rochiţe de o palmă, asortate cu nelipsita poşetă, dar obligatoriu cu cizme sau pantofi cu toc foarte înalt, adolescentele au făcut furori. Cam asta este noua uniformă a elevelor teleormănene la începutul anului şcolar.

Tinerii teleormăneni au umblat zile întregi în căutarea unei vestimentaţii perfecte pentru prima zi de şcoală. Curţile liceelor din Alexandria au prins culoarea unei parade de modă unde au defilat zeci de adolescente cu ţinute extrem de colorate, în mare parte aceleaşi cu care se duc şi în club.

Pentru adolescenţii care studiază în Alexandria, 12 septembrie a fost mai degrabă o zi a paradei, în care au putut demonstra cât sunt de şmecheri, ce maşină super au sau cât de cool este ultimul gadget achiziţionat vara aceasta. La majoritatea liceelor din oraş, fetele au defilat în articole de vestimentaţie “decupate” parcă din ultimele revistele şi ziarele colorate şi pline cu “bombe sexy”.

Multe dintre elevele teleormănene au ţinut să precizeze că nu au făcut “investiţii” speciale în privinţa ţinutei pentru ceremonia de ieri şi că au “pus pe ele” ce au găsit prin dulap. Poate aşa se explică de ce majoritatea purtau hainele de “party”. Băieţii în general au preferat ţinute lejere, dar de firmă, tricouri, blugi şi treninguri, toate acestea “asezonate” însă cu câte un ceas foarte scump sau un lănţişor de aur.
La unităţile de învăţământ gimnazial şi la şcolile generale, festivităţile de deschidere a noului an şcolar au fost marcate de aceleaşi interminabile discursuri învechite şi slujbe religioase la care nimeni nu a fost atent. În ceea ce priveşte liceele, prima zi de şcoală a fost un prilej pentru elevi să îşi etaleze noile achiziţii vestimentare sau electronice. De exemplu, pe mica alee din faţa Colegiul Ghica, puteai crede că te afli în apropierea unei expoziţii auto şi mai puţin la şcoală. Liceenii “cu stare”, şi slavă Domnului, la Colegiul cu pricina există câţiva, şi-au parcat în faţă unităţii maşinile de ultimă oră. Cu această ocazie putând fi admirate ultimele modele de Mercedes, Audi, BMW sau Volkswagen.


După festivităţile de deschidere, unii dintre tineri au mers în clase pentru a-şi lua manualele, dar majoritatea au plecat spre terase pentru mici “confesiuni” şi amintiri strânse în vacanţa care abia s-a încheiat. În condiţiile în care tinerii par mult mai interesaţi de felul în care arată nu trebuie să ne mai mire faptul că examenul de Bacalaureat din acest an a fost un eşec total, puţin peste un sfert dintre elevi reuşind să treacă de examenul maturităţii.

3 comentarii:

  1. Mah,ce-ti da prin cap! D'aia faceai tu poze atunci! Si eu care credeam ca te-au pus profesorii sa faci un calendar al liceelor...:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e rea ideea. am sa ma gandesc si sa propun directorilor :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Fratioare cine e fata aia din prima poza in rochita roz sau rosie ca prea e buna! tu ai vrea sa vezi toate pustoaicele imbracate in uniforma scalara?

    RăspundețiȘtergere

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.