miercuri, 21 septembrie 2011

Sărăcia dublează încasările magazinelor second hand

Ultimele date statistice scoase la iveală releva faptul că judeţul Teleorman se află pe unul din primele locuri în ceea ce priveşte sărăcia locuitorilor săi. Puterea de cumpărare a teleormănenilor, rămaşi în număr cât mai mare fără un loc de muncă, a scăzut considerabil în ultimul timp. Criza aceasta, însă, pare a fi pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Şi asta din cauza faptului că mulţi teleormăneni şi, implicit alexăndreni, apelează, de exemplu, la magazinele second hand pentru a-şi completa garderoba cu hainele necesare. Iar acest lucru înseamnă, automat, vânzări crescute pentru proprietarii acestor genuri de magazine.
Tricouri, bluze, cămăşi, blugi şi chiar hăinuţe pentru copii. Toate, la doi lei. Asta este oferta cu care magazinele de haine second hand câştigă zilnic clienţi, în timp ce firmele de îmbrăcăminte îşi închid afacerile din cauza vânzărilor proaste. Sute de alexăndreni trec zilnic pragul acestor unităţi comerciale. Magazinele cu haine la mâna a doua par a fi afacerea ideală în această perioadă. Patronii acestor magazine spun că vânzarea hainelor la preţuri foarte mici le aduce zilnic încasări bunicele. În ziua în care primeşte marfă, vânzările unui magazin de tip second-hand pot depăşi suma de 2.500 de lei. O bluză costă câţiva lei, iar o geacă de piele, cel mult 15 lei. La fel şi pantofii. Printre cele mai vândute produse în această perioadă sunt tricourile, bluzele şi, din păcate, hainele pentru copii.


Cele mai aprovizionate magazine cu haine la mana a doua din Alexandria primesc haine de 2 ori pe săptămână, iar oamenii au ajuns să stea chiar şi la coadă în momentul în care se primeşte marfă.
În magazinele second hand, nu e zi fără oferte speciale. De exemplu, la sfârşitul săptămânii, când stocurile sunt aproape pe terminate, toate produsele se pot cumpăra cu doar 2 lei. Dacă şi după această "reducere" tot rămân cu marfă pe stoc, unele sh-uri ambalează marfa în saci şi o vând la kilogram. Dezavantajul acestui "comerţ" este că nu ştii niciodată ce marfă se găseşte în saci.
Dacă în anii trecuţi cei care intrau într-un magazin second-hand puteau cumpăra doar haine sau încălţăminte, acum oferta s-a extins şi la genţi şi curele. Totuşi, majoritatea clienţior se feresc să fie văzuţi că îşi fac cumpărăturile din magazinele cu haine la mâna a doua.
Deşi produsele oferite second handuri nu sunt întotdeauna de cea mai bună calitate, în ultimul timp, tot mai multe persoane, nu neapărat cu posibilităţi materiale reduse au început să frecventeze aceste magazine în căutare de chilipiruri. Aceştia caut în mod special haine ale unor branduri consacrate, chiar dacă sunt şi de câteva ori mai scumpe decât celelalte produse din magazin.
Sunt totuşi în Alexandria şi câteva magazine cu produse la a doua folosire în care preţurile hainelor sunt mult mai mari decât în magazinele de specialitate, de unde cumperi doar haine nou-nouţe. Cei care vizitează şi cumpără din aceste magazine spun că preferă mărfurile la mâna a doua scumpe, în detrimentul hainelor noi deoarece acestea au o calitate mai bună şi nu sunt aduse din en-gross-urile din Bucureşti.
Trebuie să ştiţi că haine de la magazinele second hand sunt tratate cu substanţe foarte puternice pentru a omorî eventualele ciuperci, bacterii sau paraziţi pe care i-ar fi putut avea foştii "proprietari", dar nu întotdeauna sunt aerisite şi clătite bine. Dacă se întâmplă să achiziţionaţi o asemenea haină, aceasta trebuie spălată foarte bine, ţinută la aer, afară, măcar o zi întreagă, pentru a elimina dezvoltarea unor boli care se poate dovedi destul de păcătoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.