sâmbătă, 17 septembrie 2011

La 35 de ani, Florentin Petre a luat BAC-ul la Alexandria

Fotbalist să fii, noroc să ai

Întrebaţi ce vor să devină când vor fi mari, tot mai mulţi băieţi răspund fără să ezite: fotbalişti. Iar răspunsul nu mai miră pe nimeni, pentru că această “meserie” aduce numai beneficii. Vorbim, în primul rând, de avantajele materiale pe care un fotbalist “mai răsărit” le poate obţine de-a lungul carierei. Acestea atrag ca un magnet şi fetele frumoase şi deplasările prin ţări sau oraşe străine. Şi ce dacă nu ai avut timp decât să vezi cum arată coperţile abecedarului? Oricum, bagajul educaţional nu mai impresionează pe nimeni “din lumea bună”. Aşa că... fotbalist să fii, noroc să ai!
Există, însă, situaţii în viaţă când “patalamaua” îşi cere drepturile, şi atunci, oricât de fotbalist ai fi, te pui cu burta pe carte. Asta, în cel mai fericit caz. Altfel, dai Bacul până când examenul maturităţii se transformă în examenul... bătrâneţii.
Aşa s-a întamplat cu fotbalistul Florentin Petre, care a promovat examenul de Bacalaureat de-abia în această sesiune, la vârsta de 35 de ani, la Alexandria. Fostul internaţional a urmat cursurile Grupului Şcolar Tehnic din Alexandria (Rulmentul), iar examenul de Bac l-a dat într-una din sălile Liceului Pedagogic Mircea Scarlat. Se pare că Alexandria i-a purtat noroc dacă stăm să ne gândim că, la vârsta de 35 de ani, acesta a trecut cu brio de “dezastrul Bacalaureatului din Teleorman”, numărându-se printre cei 200 care au trecut examenul în sesiunea din toamnă. Acesta a obţinut o medie generală de 6,08. Cea mai mare notă obţinută de fotbalist a fost la chimie organică, 6,9, iar cea mai mică la matematică, doar 5,15.
“Eu chiar am trecut prin săli şi întâmplător am ajuns şi în sala de clasă în care era examinat Florentin Petre. Mi-a spus că este foarte mulţumit de modul în care a fost organizat examenul şi părea încrezător în reuşita sa. Am fost surprinsă să constat că deşi este o vedetă, Florentin Petre a dat dovadă de multă modestie”, ne-a spus directorul adjunct al Liceului Pedagogic Mircea Scarlat, Mariana Buciu.
Alţi doi foşti colegi de la Dinamo ai lui Florentin Petre nu au fost atât de norocoşi în ceea ce priveşte examenul de Bac din acest an. Fotbaliştii Ionel Dănciulescu şi Ianis Zicu au ratat Bac-ul din 2011. Cei doi sportivi nu au reuşit să ajungă la proba scrisă de Limba şi literatura română din cauza antrenamentelor.
Ianis Zicu a ratat examenul maturităţii din cauza meciului cu Brazilia, iar atacantul echipei Dinamo, Ionel Dănciulescu din cauza cantonamentului. Dănciulescu are totuşi suficiente motive să fie îngrijorat dacă ne gândim că liceul la care a învăţat el a avut promovabilitate zero.
Florentin Petre a jucat peste 250 de meciuri la Dinamo în cei 12 ani petrecuţi în Ştefan cel Mare. De-a lungul carierei sale, Petre a mai jucat la ŢSKA Sofia sau Terek Groznîi. Pentru naţionala României, Florentin Petre a jucat în 52 de meciuri şi a înscris şase goluri. Meciul de retragere din activitatea sportivă a avut loc la finalul sezonului trecut chiar împotriva echipei sale de suflet, Dinamo Bucureşti. Pe tot parcursul meciului, suporterii dinamovişti i-au strigat numele, l-au aplaudat şi i-au scandat: “Petre, câine până la moarte”, în timp ce fostul antrenor al lui Dinamo, Ioan Andone, dar şi administratorul delegat al clubului din “Groapă”, Cornel Dinu, i-au oferit o plachetă în semn de apreciere.
Acum, fotbalistul se poate considera cu adevărat împlinit: are şi plachetă de merit şi diplomă de BAC. Mâine-poimâine aflăm că a absolvit şi vreo facultate de renume. Oricum, nu ar mai mira pe nimeni. Pentru că... fotbalist să fii, noroc să ai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.