miercuri, 3 decembrie 2008

Un taximetrist se zbate între viaţă şi moarte

Un taximetrist din Alexandria a fost victima nevinovată a altercaţiei dintre un tânăr din acelaşi oraş şi un grup de tineri romi, la miezul nopţii de 2 spre 3 decembrie 2008, la aproximativ un kilometru de intrarea în comuna Smârdioasa.
Se pare că tânărul alexăndrean i-ar fi provocat, de fapt, pe ceilalţi, dar văzându-se încolţit şi-a chemat în ajutor doi prieteni. Nae Georgel, şoferul taxiului TR 17 TAV, n-a făcut decât să-i transporte pe aceştia, fără să ştie că va ajunge, de fapt, în mijlocul unei bătăi în toată regula. Speriat de dimensiunile scandalului şi de faptul că ar putea să fie implicat fără voia sa, şoferul a vrut să părăsească locul, lucru care, potrivit unor martori, l-a deranjat foarte tare pe cel care a declanşat scandalul. Furia acestuia s-a concentrat asupra taximetristului şi a maşinii lui. Cu o rangă, agresorul a lovit cu putere în parbrizul maşinii, dar ranga s-a înfipt, practic, în capul taximetristului.
Se pare că, înainte de a fi lovit, omul a apucat să-şi anunţe colegii prin staţie şi să le ceară ajutorul. Aşa se face că, potrivit martorilor, la faţa locului s-au deplasat mai mulţi taximetrişti cu maşinile lor, dar, din păcate, au ajuns prea târziu ca să-l mai poată ajuta. De asemenea, au ajuns şi poliţiştii, mai întâi cel din localitate, apoi cei de la Inspectoratul Judeţean.
Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, în stare foarte gravă, unde a mai supravieţuit, potrivit unor colegi ai acestuia, până în după-amiaza zilei de ieri. Vestea tristă nu a fost, însă, confirmată oficial.
De la Poliţia Judeţeană am aflat că, fiind vorba despre o „tentativă de omor”, dosarul întocmit de poliţişti a fost înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Din păcate, alte detalii despre caz nu ne-au fost puse la dispoziţie.
Dacă ar fi să dăm crezare informaţiilor venite „pe surse”, autorul ar fi nepotul unui reprezentant de la vârful justiţiei teleormănene. Dar, autorităţile nu confirmă, cel puţin deocamdată. Numele autorului nu l-am aflat decât de la cei care au fost la faţa locului. Dar, neavând confirmarea oficială, nu putem să-l dăm încă publicităţii.
Numai că, împrejurările cărora taximetristul a căzut victimă nevinovată şi presupusa legătură de rudenie între autorul faptei şi un magistrat teleormănean important a pus pe jar opinia publică. Ca atare, vom urmări cazul şi vom reveni asupra subiectului în ediţiile noastre următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.