duminică, 7 decembrie 2008

Piaţa Peco rămâne tot în paragină

Campania electorală a trecut, alexăndrenii şi-au ales primarul, iar „faptele bune”, cele cu care se lăuda Victor Drăguşin în campania electorală, întârzie să apară. Unele dintre cele mai importante puncte aflate pe agenda lui Drăguşin în campania electorală se refereau la modernizarea pieţii Peco şi reamenajarea parcului Pădurea Vedea.
După mai bine de jumătate de an de la învestirea în funcţia de edil şef al Alexandriei, Drăguşin pare să fi şters cu buretele toate aceste promisiuni şi nu este încă decis să pună ceva în practică din programul său electoral.
Redactorii cotidianului MARA, la solicitările unor comercianţi care-şi desfăşoară activitatea în piaţa Peco, au făcut timp de mai multe zile vizite prin piaţa respectivă pentru a vedea în ce condiţii îşi vând aceşti negustori legumele şi fructele.
„Victor Drăguşin ne-a minţit din nou. Aşa fac toţi politicienii. Ne vând gogoşi pentru a-i vota şi apoi, când trebuie şi ei să facă ceva pentru noi, uită ce au promis. Mă gândesc cu groază la faptul că vine iarna şi gerul, iar eu voi sta tot afară, în frig, pentru a scoate un ban să cumpăr o pâine celui mic. Asta este ţara în care trăim, toţi sunt pentru ciolan şi pentru binele lor. Am votat degeaba. Chiar sunt dezamăgită de tot ceea ce se întâmplă în această ţară”, ne-a spus una dintre femeile care se chinuie cu câteva kilograme de legume în piaţa din PECO.
La doar 3 metri mai departe, un bărbat sobru, îmbrăcat bine, îşi trece degetele prin păr şi oftează cu gândul că odată cu primii fulgi de zăpadă va trebuit să închidă „toneta” din piaţă.
„Înainte de alegerile din vară, viceprimarul Drăguşin a venit la noi să ne strângă mâinile şi să ne promită că iarna aceasta nu ne va mai prinde în aceste condiţii inumane. S-a uitat în ochii mei, domne, iar eu l-am crezut şi i-am dat votul. Acum, dacă ne întâlnim pe stradă, nici nu-şi aminteşte de noi. Dar până la urmă, de ce să-l mai intereseze? El este liniştit pentru 4 ani şi îşi va aduce aminte de noi tot atunci, în prag de alegeri. Deşi sunt dezamăgit, pot să-ţi spun că am în suflet o doză de speranţă pentru un viitor mai bun. Sper să nu rămân doar cu speranţa şi cu un gust amar”, a adăugat distinsul domn, înfofolit până în dinţi, în timp ce sufla pentru a-şi încălzi puţin palmele vinete de frigul îndurat în acea zi.
Îngroziţi de destinul unora dintre semenii noştri, am plecat cu sufletul îndoit pentru faptul că nu-i putem ajuta pe aceşti oameni care se chinuie să ofere copiilor o şansă mai bună şi asta fără a da în cap sau fără a fura. Tocmai când ne urcam în maşină, a venit la noi o bătrânică, să se plângă pentru faptul că nu poate să vândă şi ea o legumă în piaţă şi asta pentru că taxele sunt „exorbitante”, în condiţiile în care după o zi întreagă de stat în picioare şi frig ar scoate maxim 25 lei.
Aşa cum arătam într-un număr mai vechi al cotidianului nostru, piaţa PECO nu mai corespunde din punct de vedere structural şi funcţional, având în vedere că zona respectivă s-a aglomerat în ultima vreme prin realizarea multor construcţii. De asemenea, piaţa nu mai îndeplineşte nici criteriile sanitar-veterinare, dar asta nu-i împiedică pe comercianţi să-şi desfăşoare activitatea în condiţii improprii pentru că n-au altă alternativă.
De câteva mandate, toţi candidaţii la primărie şi-au făcut din modernizarea pieţei din Peco „o profesiune de credinţă”. Nu ne rămâne decât să sperăm că odată cu venirea alegerilor europarlamentare de anul viitor va reuşi şi domnul primar să taie panglica noii pieţe din Peco.
Din păcate, s-a dovedit că toţi cei care au câştigat mandatul de primar n-au nici un Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.