joi, 4 decembrie 2008

Penny >

Tot mai mulţi alexăndreni se gândesc cu groază la zilele dinaintea sărbătorilor de iarnă şi la calvarul pe care vor trebui să-l îndure din cauza locurilor de parcare inexistente sau prea puţine, într-un oraş care se vrea european. Mulţi dintre cei care locuiesc în apropiere de supermarketul Penny îşi amintesc că acum un an au trebuit să-şi parcheze maşinile la sute de metri de casă sau pe la vecini, şi asta pentru că locurile lor de parcare, multe dintre ele plătite, erau ocupate de cei care îşi făceau cumpărăturile din Penny.
Zilele au trecut, avem alt primar, dar, din păcate, nimic nu s-a schimbat şi asta pentru că şefii Penny nu s-au obosit să amenajeze, aşa cum ar fi normal, o parcare de câteva sute de locuri. Mai mult decât atât, chiar şi locurile de parcare existente în urmă cu un an în apropiere de supermarketul cu pricina s-au diminuat simţitor şi asta pentru actualului primar Victor Drăguşin i-a venit ideea să amenajeze copertine, fapt care a dus la micşorarea numărului de locuri parcare.
Deşi mai sunt trei săptămâni până la Crăciun, chiar şi în aceste zile putem simţi pe pielea noastră că locurile de parcare din centrul oraşului sunt insuficiente, şi asta pentru că cele mai multe dintre ele sunt ocupate de cei care au ceva de cumpărat din Penny.
Un alt motiv de revoltă pentru mulţi dintre locuitorii Alexandriei care ies să se plimbe pe centru este şi faptul că pe toată perioada zilei te loveşti fără să vrei de zeci de cărucioare cu inscripţia magazinului cu pricina, împinse din magazin şi până... cine ştie unde. Acest lucru a dat naştere la câteva accidente între copii care se plimbă cu rolele pe centru şi cei cărora le este lene să-şi ducă sacoşele până la maşini sau nu-şi mai amintesc faptul că nu s-au născut cu fundul în maşină.
Mai mulţi locuitori ai blocurilor din zona Penny ne-au vizitat în ultimele zile la redacţie pentru a se plânge de disconfortul provocat de cei care-şi fac cumpărăturile din acest magazin. Aceştia vor ca primăria să le asculte doleanţele şi să-şi plece puţin urechea la solicitările lor, pentru a putea amplasa în acea zonă bariere, şi singurii care pot intra să fie doar cei care locuiesc în zonele respective, pe bază de cartelă magnetică.
Dacă acest lucru nu este posibil, aceştia îi îndeamnă pe şefii Penny să strângă „herghelia şi să plece” în alt oraş, unde să impună ei legea.
Din păcate, în nici unul dintre oraşele importante şi dezvoltate ale ţării un supermarket de talia lui Penny nu este amplasat în centrul oraşului, iar dacă acest lucru s-a întâmplat, şefii supermarketului respectiv şi-au luat toate măsurile pentru a nu îngreuna viaţa celor care locuiesc în zona magazinului cu pricina.
Nu ne rămâne decât să sperăm că „spiritul sărbătorilor de iarnă” ne va destinde puţin şi nu vor exista probleme sau altercaţii din cauza aglomeraţiei din oraş sau, de ce nu, chiar a lipsei locurilor de parcare.
Poate distinsul primar îşi va ţine promisiunile din campania electorală şi va amenaja, subteran sau suprateran, câteva sute de locuri de parcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.