marți, 9 decembrie 2008

Centrul Alexandriei transformat în bâlci

În fiecare an, cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă, Alexandria îşi schimbă faţa. Dacă prin casele fiecăruia dintre noi luna decembrie este luna curăţeniei, prin oraş această lună este asimilată cu un mare bâlci şi multă, multă mizerie.
Deşi ar trebui ca centrul oraşului să fie împodobit cu tradiţionalele globuleţe şi ghirlandele roşii specifice sărbătorii de Crăciun, Alexandria se face remarcată prin chioşcurile şi tarabele amplasate în plin centru de comercianţii care profită de pe urma acestei sărbători pentru a-şi dubla veniturile.
În tot acest timp, căsuţele amplasate de oficialităţile oraşului zac goale în parcul de la Casa de Cultură, şi asta pentru că nimeni nu se înghesuie să rezerve un loc acolo, fiind mult mai „încântaţi” de vânzările pe care le au pe centru.
Lăsarea serii arată adevărata faţă a comerciaţilor care şi-au găsit ca spaţiu de desfacere centrul oraşului. În loc să te plimbi liniştit prin centru, admirând beculeţele şi trăind momentul apropierii sărbătorilor, trebuie să te fereşti de zecile de cutii şi cartoane lăsate în urmă de cei care se gândesc doar la profit şi uită că până la urmă şi ei trăiesc în acest oraş.
În tot acest timp, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin pare neputincios şi dă semne că nu-l mai interesează soarta acestui oraş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

* Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
* Nu folositi limbaje licentioase.
* Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
* Daca mesajul trimis nu apare imediat pe blog nu te impacienta. Acesta va fi publicat in cel mai scurt timp. Nu trebuie sa-l trimiti de 2, 3 sau 9 ori.